Leusden,
19
september
2018
|
13:31
Europe/Amsterdam

Vijf elektrische primeurs van Volkswagen Bedrijfswagens op IAA Hannover

Vijf elektrische primeurs van Volkswagen Bedrijfswagens op IAA Hannover

  • I.D. BUZZ CARGO: de elektrische bedrijfswagen van de toekomst
  • Crafter HyMotion met waterstof-brandstofcel en actieradius tot wel 500 km
  • ABT e-Transporter met range tot 400 km
  • ABT e-Caddy met actieradius tot 220 km
  • Cargo e-bike: geavanceerde ‘last-mile deliverer’ voor in de stad
Samenvatting

Volkswagen Bedrijfswagens zet op de IAA in Hannover een waar elektro-offensief in met maar liefst vijf nieuwe zero-emissiemodellen. Op de toonaangevende bedrijfswagenshow debuteren de I.D. BUZZ CARGO, de ABT e-Transporter, de ABT e-Caddy, de Crafter HyMotion met brandstofcel en de Cargo e-bike.

Wereldprimeur 1: de I.D. BUZZ CARGO

De I.D. BUZZ CARGO is een concept op basis van het nieuwe MEB-platform (modular electric drive kit) van de Volkswagen Groep waarop de I.D.-familie is ontwikkeld. Hij valt op door zijn vooruitstrevende design, uitstekende ruimteaanbod, een autonome rijmodus (I.D. Pilot) en een gedigitaliseerd vrachtsysteem. De actieradius bedraagt afhankelijk van het batterijformaat en het specifieke model zo’n 330 tot 550 km*.

Wereldprimeur 2: de Crafter HyMotion

Met de Crafter HyMotion belicht Volkswagen Bedrijfswagens een andere vorm van alternatieve aandrijving. De grote bestelwagen is voorzien van een waterstof-brandstofcel in combinatie met een elektrische (emissievrije) motor en is daarmee bij uitstek geschikt voor langere afstanden. De tanks hebben een capaciteit van 7,5 kg waterstof. Daarmee kan de 4,25-tons Crafter meer dan 500 km afleggen. Het tanken duurt net zo lang als bij modellen met conventionele aandrijving. De Crafter HyMotion is een concept, maar als de infrastructuur toereikend is, kan hij in productie gaan.

Wereldprimeur 3: de ABT e-Transporter

De Transporter, al ruim 80 jaar een begrip, gaat elektrisch in de vorm van de ABT e-Transporter taxi concept. Hij is ontworpen in samenwerking met Abt e-Line GmbH en geschikt voor een modulair batterijsysteem, zodat de actieradius is aan te passen aan de wensen van de klant. In basisconfiguratie heeft de e-Transporter een batterij met een capaciteit van 37,3 kWh, goed voor een actieradius van 208 km**. Daarna volgt de uitvoering met 74,6 kWh (400 km)**.

Wereldprimeur 4: de ABT e-Caddy

Ook de ABT e-Caddy is in samenwerking met Abt e-Line ontworpen. In Hannover toont Volkswagen Bedrijfswagens hem als taxi, gebaseerd op de Caddy Maxi, die geschikt is voor vijf personen en hun bagage. De ABT e-Caddy heeft een range van circa 220 km**. De 82 kW elektromotor put kracht uit een lithium-ion batterij met een capaciteit van 37,3 kWh. De ABT e-Caddy heeft een topsnelheid van 120 km/u en een laadvolume van maximaal 4,2 m3.

Wereldprimeur 5: de cargo e-bike

In Hannover presenteert Volkswagens Bedrijfswagens zijn eerste ‘last mile deliverer’: de Cargo e-bike. Deze driewielige pedelec (pedal electric cycle) heeft een centraal geplaatste elektromotor (250 W, 48V) die wordt gevoed door een lithium-ion batterij. Hij ondersteunt de trapbewegingen van de berijder en maakt zo een topsnelheid van 25 km/h mogelijk. De Cargo e-bike is robuust van opzet. Hij is ontworpen voor een maximaal laadvermogen van 210 kg (inclusief berijder). Het kleinste model ooit van Volkswagen Bedrijfswagens heeft twee voorwielen met daartussen een laadplatform. Hierop is een vrachtbox met een laadvolume van 0,5 m3 geplaatst. De innovatieve kinematica van de vooras zorgt ervoor dat goederen niet kantelen bij het nemen van bochten – de lading blijft horizontaal en dus stabiel. Volkswagen Bedrijfswagens gaat de cargo e-bike produceren in Hannover.

Lees alle details over deze vijf wereldprimeurs van Volkswagen Bedrijfswagens in de uitgebreide Engelstalige persdocumentatie.

Wie op de hoogte wil blijven over de ontwikkeling van alle duurzame bedrijfswagens van Volkswagen kan zich aanmelden voor de speciale nieuwsbrief op volkswagenbedrijfswagens.nl/elektrisch-rijden.html.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Gemeten volgens de nieuwe WLTP-cyclus

** Gemeten volgens de NEDC-cyclus