Leusden,
19
september
2018
|
14:51
Europe/Amsterdam

Volkswagen Bedrijfswagens gaat elektrisch met de ABT e-Caddy en e-Transporter

Volkswagen Bedrijfswagens gaat elektrisch met de ABT e-Caddy en e-Transporter

  • Elektrische versies van marktleiders samen ontwikkeld met ABT
  • ABT e-Transporter met verschillende batterijcapaciteiten
  • Leverbaar in diverse varianten: van bestelwagen tot taxi
  • Compleet elektrisch gamma naast elektrische e-load up! en e-Crafter
Samenvatting

Volkswagen Bedrijfswagens heeft samen met ABT e-Line de ABT e-Transporter en ABT e-Caddy ontwikkeld. De speciaal voor stadsgebruik ontwikkelde, elektrisch aangedreven Caddy gaat al medio 2019 in productie. De ABT e-Transporter is nog een concept, maar kan binnen een jaar productierijp zijn.

De ABT e-Transporter is de eerste volledig elektrisch aangedreven Transporter. Hij is er met verschillende batterijsystemen om aan diverse inzeteisen van klanten te kunnen voldoen. In basisconfiguratie beschikt de elektrische Transporter over een lithium-ion batterij met een capaciteit van 37,3 kWh. Een 74,6 kWh-batterijpakket is eveneens mogelijk. De ranges variëren van 208 tot 400 km*.

Een volledig ontladen 37,3 kW-batterij is in vijf uur en tien minuten weer tot 100 procent te laden met een laadpunt met een vermogen van 7,2 kW. Snelladen kan met 40 kW laadvermogen; in 49 minuten is de batterij tot 80 procent te laden. Voor de 74,6 kWh-batterij verdubbelen deze laadtijden.

Veel mogelijkheden

De ABT e-Transporter is gebaseerd op de Transporter T6 met verlengde wielbasis (3,40 m). De totale lengte bedraagt 5,41 m. Hij is goed voor een topsnelheid van 120 km/u. Het studiemodel heeft een laadvolume van 6,7 m3 en het maximale laadvermogen bedraagt 1.050 kg (versie met 37,3 kWh-batterij) of 750 kg (74,6 kWh-batterij). Het maximaal toelaatbare gewicht voor beide versies bedraagt 3.200 kg. Naast de op de IAA getoonde taxi-uitvoering zou de ABT e-Transporter ook geleverd kunnen worden als Gesloten Bestelwagen en als Kombi.

De veelzijdige en emissievrije ABT e-Caddy

Volkswagen Bedrijfswagens komt niet alleen met een elektrische versie van de Transporter, maar ook van de succesvolle Caddy. De ABT e-Caddy heeft een 82 kW-elektromotor, die via een transmissie met één versnelling de voorwielen aandrijft. De lithium-ion batterij heeft een capaciteit van 37,3 kWh. Een lege batterij is in minder dan zes uur volledig te laden via een 7,2 kW-laadpunt (bijvoorbeeld een wallbox). Met 40 kW oplaadvermogen is de batterij in 49 minuten tot 80% te laden. Met een volledig geladen batterij is de actieradius van de e-Caddy 220 kilometer*. De topsnelheid bedraagt 120 km/u.

De ABT e-Caddy wordt leverbaar als Maxi met lange wielbasis. Met een laadvolume van 4,2 m3 behoort hij tot de ruimste elektrisch aangedreven modellen in zijn klasse. Het laadvermogen bedraagt 635 kg. De ABT e-Caddy wordt in Nederland leverbaar als bestelwagen zonder zijruiten en als Combi met zijruiten. Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de ABT e-Caddy in Hannover als zeer ruime taxi, met plaats voor vijf personen en hun bagage. Volkswagen Bedrijfswagens verwacht dat deze elektrische Caddy al medio 2019 op Europese markt wordt geïntroduceerd.

Volledig e-bedrijfswagenprogramma

Met de introductie van de ABT e-Caddy en e-Transporter beschikt Volkswagen Bedrijfswagens in Nederland binnenkort over een uitgebreid programma aan elektrische bestelauto’s, van compact tot zeer ruim. De e-load up! is als kleine, wendbare stadsbesteller al leverbaar, terwijl de e-Crafter het programma op korte termijn aan de bovenkant voltooit. De e-Caddy en e-Transporter vormen daarbij twee extra ruime alternatieven om ondernemers in elke bestelautoklasse een volledig elektrische transportoptie van Volkswagen Bedrijfswagens te bieden.

ABT

De ABT e-Transporter en e-Caddy zijn ontwikkeld in samenwerking met ABT e-Line GmbH, onderdeel van de ABT Groep waartoe ook het bekende ABT Sportsline GmbH behoort. Dit bedrijf is zeer succesvol in het verfijnen van voertuigen én staat bekend als trendsetter op het gebied van e-mobility voor zowel straat- als circuitgebruik. Team ABT heeft in de Formule E bijvoorbeeld grote successen behaald door zowel het kampioenschap voor merken als dat voor rijders (met Lucas di Grassi) te winnen.

De Nederlandse specificaties, timings en prijzen van de ABT e-Caddy en ABT e-Transporter worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Wie op de hoogte wil blijven over de ontwikkeling van alle duurzame bedrijfswagens van Volkswagen kan zich aanmelden voor de speciale nieuwsbrief op volkswagenbedrijfswagens.nl/elektrisch-rijden.html.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Geschatte actieradius op basis van NEDC.