Leusden,
08
maart
2022
|
13:23
Europe/Amsterdam

ID. Buzz: duurzaam en kleurrijk

  • Interieurdetails geïnspireerd op klassieke T1 camperbus
  • Gerecyclede materialen op nog grotere schaal toegepast 
  • Eerste Volkswagen met interieur van geheel diervrije materialen 
  • Wereldpremière ID. Buzz en ID. Buzz Cargo op 9 maart
Samenvatting

Op woensdag 9 maart beleeft de volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz zijn wereldpremière. Het nieuwe model wordt leverbaar als ID. Buzz personenauto en als ID. Buzz Cargo bestelwagen en is een moderne interpretatie van de klassieke Volkswagen T1. Het nog niet eerder onthulde interieur biedt volop ruimte aan kleur, duurzame materialen en slimme vondsten.

Dankzij het MEB-platform is de ID. Buzz compact van buiten, ruim van binnen en maakt hij optimaal gebruik van de ruimte. In de personenauto-uitvoering heeft de ID. Buzz zelfs met vijf inzittenden aan boord nog plek voor 1.121 liter aan bagage. Het maximum laadvolume van de ID. Buzz Cargo, die is voorzien van een tussenschot achter de stoelen, bedraagt zelfs meer dan 3,9 kuub.

Kleurrijk en met een scherp oog voor detail

De ID. Buzz wordt leverbaar in zeven verschillende lakkleuren en vier two-tone combinaties. De combinatie van wit met een frisse contrastkleur keert ook terug in het interieur. Voor tal van details vormde de klassieke T1 de inspiratiebron. Tegen meerprijs kan de ID. Buzz worden besteld met een interieur waarbij de bekleding, het dashboard en de deurpanelen zijn afgestemd op de kleur van de carrosserielak. Sfeerverlichting (optioneel met dertig verschillende kleuren) biedt een knusse sfeer. Aan boord zijn overal handige, slimme en soms ludieke details aangebracht – zelfs aan een flessenopener en een ijskrabber is gedacht.

In elk opzicht duurzaam

Met de nieuwe ID. Buzz zet Volkswagen de volgende stap op het gebied van geëlektrificeerde mobiliteit. Volkswagen stelt zich ten doel om in 2030 de CO2-uitstoot per verkocht model met 40% te hebben teruggedrongen, en om in 2050 zelfs geheel CO2-neutraal te opereren.

De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn het resultaat van Volkswagen’s nieuwe duurzame koers. Een voorbeeld hiervan zijn de toegepaste materialen. In de ID. Buzz worden geen leer of andere dierlijke materialen toegepast, maar stoffen die dezelfde luxe ‘touch and feel’ hebben. De stoelbekleding, het tapijt en de hemelbekleding zijn gemaakt van gerecyclede producten. Zo is de SEAQUAL® YARN-bekleding voor 10% van plasticafval uit zee gemaakt en voor 90% van gerecyclede PET-flessen. Met dit materiaal wordt de uitstoot van CO2 met 32% teruggedrongen. De ArtVelours Eco-bekleding bestaat voor 71% uit gerecyclede materialen.

De wereldpremière van de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo is op 9 maart aanstaande live te volgen via de newsroom van Volkswagen Bedrijfwagens.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.