Leusden,
07
augustus
2018
|
14:36
Europe/Amsterdam

Wereldprimeur: De Volkswagen Grand California

Wereldprimeur: De Volkswagen Grand California

  • Nieuwe camper van Volkswagen Bedrijfswagens op Crafter-platform
  • Aanwinst in zes-meterklasse met badkamer en slaapkamer achterin
  • Marktintroductie voorjaar 2019
Samenvatting

Volkswagen Bedrijfswagens heeft tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf een wereldprimeur met de onthulling van de Grand California. Deze compleet nieuwe camper op Crafter-basis versterkt het aanbod van Volkswagen Bedrijfswagens in de zes-meterklasse. De marktintroductie van de nieuwe camper staat gepland voor het voorjaar van 2019.

De allereerste, in 1988 gelanceerde California op Bulli-basis werd met 160.000 verkochte exemplaren de meest succesvolle kampeerauto wereldwijd. De ervaringen die Volkswagen Bedrijfswagens de afgelopen drie decennia met het campericoon opdeed, zijn nu maximaal aangewend voor de ontwikkeling van de Grand California. De nieuwe Grand California is gebaseerd op het California XXL studiemodel dat vorig jaar tijdens de Caravan Salon werd gelanceerd.

Licht en ruimtelijk interieur

In goede California-traditie krijgt ook de Grand California een licht interieur met tal van slimme oplossingen. Het lichte interieur is voornamelijk in wit uitgevoerd, wat zorgt voor een frisse uitstraling en een ruimtelijke ambiance. Dat gevoel van ruimte wordt verder versterkt door de grote ramen achterin en opzij en de forse lichtkoepels achterin boven het tweepersoonsbed en in het woongedeelte. Alle ramen worden overigens voorzien van dubbele plissés (hor en verduistering). Voor de bestuurderscabine levert Volkswagen Bedrijfswagens een nieuw ontwikkeld verduisteringsconcept.

De Grand California is uitgerust met draaistoelen voorin en een tweezitsbank in het woongedeelte. Die laatste wordt gecombineerd met ISOFIX-verankeringen en Topteather-beveiliging voor kinderen. De keuken bestaat uit een uitschuifbare 70 liter koelkast inclusief vriesvak (ook van buitenaf via de schuifdeur toegankelijk), een tweepits gasfornuis, een spoelbak en diverse kastjes en laden.

Geavanceerde technologie

Een innovatieve feature is de optionele, via Bluetooth aangestuurde speaker in het woongedeelte. Die is daarmee onafhankelijk van het infotainmentsysteem ook te gebruiken om muziek af te spelen via een smartphone, tablet of laptop. Lichtschakelaars ontbreken in de Grand California, die standaard wordt geleverd met bewegingsmelders die de verlichting inschakelen.

Ruime natte cel

Een wezenlijk verschil ten opzichte van de compactere California ‘T6’ is de badkamer van de Grand California (840 x 800 mm). Naast een toilet en douche heeft de natte cel onder andere een wegklapbare wasbak, een handdoekenrek, een kast met geïntegreerde toiletrolhouder en een dakluik voor de ventilatie.

Uitgebreide uitrusting en tal van personaliseringsmogelijkheden

De uitrusting van de Grand California bevat tal van luxe en praktische details. Zo beschikt deze grote camper over buitenverlichting boven de schuifdeur en een aansluiting voor een buitendouche aan de achterzijde met instelbare watertemperatuur. Een elektrisch uitklapbaar opstapje onder de schuifdeur vergemakkelijkt de in- en uitstap, terwijl de schuifdeur in alle gevallen wordt voorzien van een tweedelige hor. De Grand California heeft een verswatertank met een inhoud van 110 liter.

De optielijst van de nieuwe camper van Volkswagen Bedrijfswagens bevat onder meer een hoogslaper voor kinderen, een geïntegreerd panoramadak, een luifel, een fietsendrager achterop en een tafel met stoelen voor buiten. De standaard gasverwarming kan desgewenst worden vervangen door een gas-stroom of diesel-stroom verwarmingssysteem. Zonnecellen op het dak, een satelliet-TV met schotel en een LTE-WLAN-hotspot (router) behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Veilig en comfortabel op weg

De Grand California wordt leverbaar met dezelfde assistentie-, comfort- en infotainmentsystemen die ook voor de Crafter beschikbaar zijn. Voorbeelden van de rijassistenten zijn Front Assist met noodstopsysteem voor in de stad, Lane Assist, Blind Spot-Sensor, Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control en Rear View.

Net als de California ‘T6’ wordt ook de Grand California in een tweekleurige kleurstelling leverbaar. Standaard biedt het unilakpallet de opties Candy White, Reflex Silver en Indium Grey. Twotone opties zijn de combinaties Reflex Silver met Indium Grey, Candy White met Cherry Red, Candy White met Deep Ocean Blue en Candy wit met Mojave Beige metallic.

Tijdens de introductie op de Caravan Salon (24 augustus - 2 september) in Düsseldorf maakt Volkswagen Bedrijfswagens meer details van de Grand California bekend. De Nederlandse prijzen en specificaties volgen in aanloop naar de marktintroductie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.