Leusden,
22
juni
2023
|
14:03
Europe/Amsterdam

VW Bus Festival morgen van start: nu al legendarisch

  • VW Bus Festival na ruim 16 jaar afwezigheid terug van weggeweest 
  • Grootste expositie van Volkswagen-bussen ooit: ruim 6.000 Volkswagen-bussen en duizenden liefhebbers van over de hele wereld verwacht
  • Europese première ID. Buzz met lange wielbasis
  • Nederlands konvooi met vele bussen vanaf Enschede
  • Tal van activiteiten, waaronder live-optredens, concours d’élégance, foodmarkt en model-demonstraties van Volkswagen
Samenvatting

Morgen gaat het VW Bus Festival na 16 jaar afwezigheid eindelijk weer van start. Tijdens deze grootste expositie van Volkswagen-bussen ooit zijn het Messegelände en de Hermes-Platz in Hannover van 23 tot en met 25 juni een ontmoetingsplaats voor vele duizenden liefhebbers en eigenaren van de iconische Volkswagen-bus. Inmiddels zijn alle 13.000 campingplaatsen voor het VW Bus Festival uitverkocht en hebben de bezitters van ruim 6.000 bussen zich aangemeld voor deelname. Naast honderden activiteiten - waaronder een concours d’élégance en een foodmarkt - beleeft de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis tijdens het VW Bus Festival zijn Europese première, en wordt hij daar gepresenteerd door niemand minder dan acteur Ewan McGregor. 

Grootser dan ooit

De kaartverkoop voor ‘s werelds grootste bijeenkomst van Volkswagen-busjes is een enorm succes gebleken. De ruim 6.000 aangemelde Volkswagen-bussen trekken de komende dagen duizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland naar Hannover. Er is dan ook flink werk gemaakt van de organisatie, met honderden activiteiten op het programma waaronder live muziekoptredens en een concours d’élégance. Ook is er een markt voor onderdelen en souvenirs, kunnen festivalbezoekers culinair genieten op de grote foodmarkt en zijn de kinderen van harte welkom bij de ‘Bulli Kids Club’. Ook is er een speciale rol weggelegd voor de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis, die zijn Europese première beleeft op het festival. De presentatie ervan is in handen van Ewan McGregor, de internationaal vermaarde Schotse acteur, bekend uit films als Star Wars en Trainspotting.

Bijzondere bussen

Het VW Bus Festival gaat feestelijk van start gaan met een lang konvooi Volkswagen-busjes dat vanaf de Volkswagen Bedrijfswagens-fabriek in het noordwesten van Hannover vertrekt en via het stadscentrum naar het festivalterrein rijdt. Daar staan ruim 6.000 unieke bussen van over de hele wereld. Volkswagen Bedrijfswagens exposeert er zelf ruim zeventig unieke exemplaren, waaronder de oudste Volkswagen T1 met de bijnaam ‘Sophie’ (bouwjaar 1950, chassisnummer 20-1880) en de oorspronkelijke ‘Plattenwagen’ waarmee alles begon. Er zullen ook vele Nederlandse bussen aanwezig zijn. Een groot aantal bussen verzamelt in Enschede en rijdt van daaruit in konvooi naar Hannover.  Kortom, alle juiste ingrediënten voor een onvergetelijke dag waarop een iconische bus en alle fans centraal staan.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.