19
juli
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagens Amarok voor Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Figuurlijk uiteraard, want de Volkswagens Amarok rijden voornamelijk op het strand. Daar kunnen ze meer dan goed uit de voeten, niet in de laatste plaats doordat de pick-ups zijn uitgerust met 4MOTION-vierwielaandrijving. Mocht het voor de strandwachten toch nodig zijn de zee in te gaan, dan gebruiken ze daarvoor hun ‘rescue board’, dat bevestigd is aan het imperiaal, of de reddingwaterscooter die achter de auto op een trailer wordt meegenomen. Om de aandacht van het strandpubliek te trekken, zijn de Amaroks ook voorzien van zwaailichten en luidsprekers.  

Ook de rood-gele kleurstelling van de auto’s, met daarop de bedrijfsinformatie, trekt de aandacht. VinyTouch, een dochteronderneming van Pon, is hiervoor verantwoordelijk en heeft de kleuren niet gespoten, maar met folie op de auto’s aangebracht.Nautische feesten

De Volkswagens Amarok zijn uitgevoerd als Dubbele Cabine omdat ze niet alleen goederen moeten vervoeren, maar ook plaats moeten bieden aan meer dan twee lifeguards en geredden. Verder zijn de cabine en de laadbak van een coating voorzien die bescherming biedt tegen het zoute zeewater waarmee de Volkswagens in aanraking komen.

Behalve rond de stranden van de Waddeneilanden kan het publiek ook elders met de Amaroks kennismaken. Van 2 tot en met 4 september staan de Volkswagens Amarok opgesteld bij de KNRM-stand in Rotterdam, tijdens de Wereldhavendagen.  En iets later, van 6 tot en met 11 september, geven ze acte de présence tijdens het grootste nautische feest van Nederland: de Hiswa te Water 2011 in IJmuiden.