Leusden,
23
december
2020
|
15:44
Europe/Amsterdam

Volkswagen Transporter T6.1 veiligste bestelwagen volgens Euro NCAP

  • Euro NCAP test veiligheidsniveau van 19 bestelauto's 
  • Transporter T6.1 “is de maatstaf in het segment van lichte bedrijfswagens”
  • Groot aanbod van bestuurdersassistentiesystemen voor de T6.1
Samenvatting

Het Euro NCAP-consortium - dat bestaat uit Europese ministeries van Verkeer, automobielclubs, verenigingen van verzekeraars en onderzoeksinstituten - heeft onlangs de veiligheid van 19 lichte bedrijfswagens getest. De tests waren gericht op de beschikbaarheid en het functioneren van de actieve-veiligheidssystemen. De Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfswagens kwam als beste uit de bus en kreeg daarom van Euro NCAP een gouden medaille toegekend.

De enorme toename van online winkelen heeft geleid tot een toename van de vraag naar distributiediensten. Als gevolg daarvan neemt het aantal bestelwagens op de weg toe. Dat was een goede aanleiding voor het Euro NCAP-consortium om de beschikbaarheid en werking van bestuurdersassistentiesystemen van bestelwagens in de categorieën B en C/D met een toegestaan totaalgewicht tot 3,5 ton in kaart te brengen en te testen.

Goud!

Na uitgebreide tests is NCAP tot de conclusie gekomen dat de Transporter T6.1 van Volkswagen Bedrijfswagens het beste scoort op dit vlak: "De Transporter biedt de klant keuze uit een breed scala aan goed presterende veiligheidsfeatures en zodoende krijgt het model een gouden medaille toegekend bij de Euro NCAP-tests. De Transporter vormt in 2021 de maatstaf in het segment van de bedrijfswagens.”

Voor de T6.1-serie is er een ruime keuze aan rijassistentiesystemen beschikbaar. Hiertoe behoren tal van veiligheids- en assistentiefuncties die aan de uiteenlopende eisen van de klanten voldoen. Voorbeelden zijn Lane Assist, Front Assist met City Emergency Braking-functie evenals Adaptive Cruise Control (ACC) met snelheidsbegrenzer.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.