23
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Transport over magische grens van n miljoen stuks

Deze generatie Volkswagen Transporter ging in maart 2003 in productie. Van dat model zijn maar liefst 1,7 miljoen exemplaren verkocht. Ook de huidige Volkswagen Transporter is erg populair; alleen al vorig jaar werden er wereldwijd zo’n 178.000 exemplaren van verkocht. ‘De Transporter is en blijft de nummer 1 in zijn segment voor wat betreft registraties van nieuwe bedrijfswagens in Europa en in Duitsland’, bevestigt Stephan Schaller, CEO Bedrijfswagens van Volkswagen AG.


Het miljoenste exemplaar dat onlangs in de Volkswagen-fabriek in Hannover van de band rolde, is bestemd voor het Nederlandse bedrijf Bonte Installaties in Hedel. Het wagenpark van het bedrijf – 71 auto’s groot – zal in de toekomst geheel uit Volkswagens bestaan. ‘We hebben reeds vijftien Volkswagens Transporters, een Crafter, vijf Caddy’s en zes Volkswagen-personenauto’s. Die bevallen ons prima dus elke nieuwe bedrijfsauto die we in de toekomst hopen te kopen, zal een Volkswagen zijn’, zegt Mariëtte van Liempd-Blom, directeur van Bonte Installaties. De Volkswagens worden geleverd door autobedrijf Van den Udenhout in Den Bosch.

 

Bonte Installaties is een familiebedrijf met ruim vijfenzestig jaar ervaring in het aanleggen van rioleringen, water- en gasleidingen, sanitair, cv-installaties,  ventilatie/koeling, elektrotechniek en beveiligingstechniek,  in de seriematige woningbouw en utiliteit, maar ook voor de enkelvoudige woning. Dus zowel voor de zakelijke markt als voor particulieren. Het bedrijf telt bijna honderdvijftig medewerkers en is actief in de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland.


De Volkswagen Transporter is in Nederland leverbaar in vijf uitvoeringen: als gesloten bestelwagen, met dubbele cabine, als chassis-cabine, als kombi en als pick-up. Ook maatwerk is mogelijk, waarbij de auto geheel aan de wensen van de afnemer wordt aangepast.

Het motorenaanbod van de Volkswagen Transporter omvat twee benzinemotoren – een 2,0-litermotor met 85 kW (115 pk) en een 3,2-liter V6-motor met 173 kW (235 pk) – en vier zuinige diesels – met vermogens variërend van 75 tot 128 kW (102 tot 174 pk) allen standaard voorzien roetfilter.

 

Onderscheidingen

De afgelopen jaren heeft de Volkswagen Transporter veel erkenning gekregen van nationale en internationale autopers. De auto werd in 2003 uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het jaar’ en ‘Transporter van het jaar’, hij ontving in 2004 de titel ‘Internationale bestelauto van het jaar’ en het Duitse automagazine Motor Klassik riep in 2007 de Volkswagen Transporter uit tot ‘Klassieker van de toekomst’.