22
augustus
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Duitsland viert `60 jaar Transporter`

  

`Bulli` is het Duitse koosnaampje van de bestelbus die 60 jaar geleden door de Nederlandse Volkwagen-importeur Ben Pon werd bedacht. Op het fabrieksterrein van Volkswagen in Wolfsburg ontdekte hij namelijk een eenvoudig, maar zeer effectief voertuig, dat de fabrieksarbeiders zelf hadden gebouwd, bedoeld om zwaar plaatwerk te transporteren. Dat bracht hem op een idee. In zijn agenda maakte hij de inmiddels beroemde schets van de eerste bestelbus, die zich al snel ontwikkelde tot een zeer veelzijdig voertuig. Want behalve als werkpaard voor talloze bedrijven was hij ook favoriet bij de Flower Power-generatie en ontwikkelde hij zich door de jaren heen ook als super comfortabele reislimousine.


Oud en nieuw

De Transporter is al met al een uniek voertuig dat de hoofdrol speelt in het internationale VW-Bus evenement `60 jaar Bulli`, dat Volkswagen Bedrijfswagens op 5, 6 en 7 oktober verzorgt op het tentoonstellingsterrein van de Hannover Messe. Honderden klassieke en gerestaureerde Transporters van T1 tot en met T4, maar natuurlijk ook de actuele T5-modellen, komen hier vanuit de hele wereld samen. Een nostalgische overzichtstentoonstelling biedt bezoekers de mogelijkheid om een reis door de tijd maken, om te zien welke Transporters er in welke periode zoal waren. Natuurlijk zijn er Transporter-clubs vanuit de hele wereld aanwezig, evenals kraampjes met onderdelen, accessoires en must-haves voor de liefhebber. Bovendien zijn er plaatsen waar bezoekers met hun Volkswagenbussen kunnen kamperen.


Historisch konvooi

Het startschot voor het unieke evenement klinkt op vrijdag 5 oktober. Klassieke busjes gaan dan in konvooi op pad van de Volkswagen Bedrijfswagens-fabriek in Hannover naar het tentoonstellingsterrein waar alle festiviteiten plaatsvinden. En aan festiviteiten is er beslist geen gebrek. Zo is er vrijdagavond een enorme openlucht bioscoop waar films worden vertoond waarin, hoe kan het ook anders, Volkswagenbusjes de hoofdrol spelen. Met als topper de Amerikaanse Road Movie `Little Miss Sunshine`. Zaterdagavond 6 oktober worden verkiezingen gehouden voor de mooiste T1 tot en met T5 alsmede de oudste en meest originele T1, T2 en T3 én `Pimp my Bulli`. Verder is er een prijs voor de Transporter-fan die de langste reis heeft gemaakt om met zijn busje het `60 jaar Bulli` evenement te bezoeken. Volkswagen Bedrijfswagens stelt bijzondere prijzen beschikbaar, zoals fabrieksbezoeken en diverse reizen die betrekking hebben op de Volkswagen Transporter.


Flower Power

Sinds jaar en dag reizen bands en muziekgroepen al met Volkswagenbussen, in uiteenlopende uitvoeringen. De `Bulli` is dan ook niet meer weg te denken uit de muziek-scene en daarom is muziek een belangrijk onderdeel van dit evenement. Met als hoogtepunt de grandioze show op zaterdagavond. De geest van de jaren zestig is weer helemaal terug met Flower Power, Rock `n Roll en Love and Peace. En na het wegdromen bij de historische entourage met auto`s, muziek en kleding, keren bezoekers onvermijdelijk weer terug in de huidige tijd. Want op een speciaal terrein kunnen zij proefritten maken met bedrijfsauto’s uit het huidige programma van Volkswagen Bedrijfswagens.


Er bij zijn

Eigenaars en berijders van Volkswagen Transporters, die graag bij dit evenement aanwezig willen zijn, kunnen zich via internet aanmelden. Op de website www.vwn.de is tevens alle verdere informatie te vinden.