Leusden,
14
januari
2019
|
10:25
Europe/Amsterdam

Volkswagen Crafter nu ook als platform chassiscabine

Volkswagen Crafter nu ook als platform chassiscabine

  • Nieuwe Crafter ideale basis voor vele soorten opbouw
  • Lage instap, groot laadvermogen
  • Twee wielbases, brede motorenrange, ook met automaat
Samenvatting

De veelzijdige Volkswagen Crafter is er nu ook als platform chassiscabine. Deze Crafter is de perfecte basis voor onder meer een distributiewagen of marktwagen. De Crafter platform chassiscabine is verkrijgbaar in vele varianten, ook met automaat.

De Crafter platform chassiscabine is verlaagd ten opzichte van de reguliere Crafter. Belangrijke voordelen daarvan zijn een lagere instaphoogte, een lager zwaartepunt en een hoger laadvermogen. Bovendien maakt deze uitvoering een grotere spoorbreedte van de achteras mogelijk. Hierdoor wordt de laadruimte breder en verbeteren de rijeigenschappen.

cityBOX

De Crafter platform chassiscabine - die bijvoorbeeld ook als paardenauto inzetbaar is - is zeker met cityBOX laadbak met een laadvermogen van maximaal 1.300 kg bij uitstek geschikt voor pakketvervoer. De Crafter platform chassiscabine met cityBOX opbouw maakt het werk van pakketbezorgers makkelijker met een laadhoogte van slechts 60 cm. Met een opstaptrede op een hoogte van 30 cm wordt de instap nog eenvoudiger. Dit is een belangrijk (ergonomisch) pluspunt in de praktijk bij ‘last mile-deliveries’ waarbij veel in- en uitgestapt wordt

Handig

De cityBOX laadbak is ook te leveren met handige extra voorzieningen, zoals de doorloopcabine. Deze maakt het mogelijk voor de bestuurder om rechtstreeks vanuit de cabine door te lopen naar de laadbak. Dankzij de combinatie van de speciale dakspoiler en het optionele open dak kan de bestuurder zelfs rechtop in de cabine staan. Ook een schuifdeur in de linker of rechter zijwand is leverbaar. Uiteraard zijn er ook vele mogelijkheden op het gebied van laadkleppen. Een veelgebruikte oplossing is een handbediende oprijklep, waarmee het mogelijk wordt om rolcontainers in- en uit te laden.

De 3,5-tons Crafter platform chassiscabine van Volkswagen Bedrijfswagens is er met voorwielaandrijving en met keuze uit twee wielbases: 3,64 en 4,49 meter. De vermogens van de 2.0 TDI-motoren variëren van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk en er is keuze uit een handgeschakelde of automatische transmissie. De Crafter platform chassiscabine is inmiddels te bestellen bij de Volkswagen bedrijfswagendealer. Prijzen beginnen bij € 25.600* exclusief BTW en BPM (prijs voor het basisvoertuig zonder opbouw).

De volledige prijslijst is hier te vinden: https://www.vwbedrijfswagens.nl/nl/modellen/crafter/brochures-prijslijsten.html#downloads

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, exclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagenbedrijfswagens.nl.