28
april
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Crafter BlueTDi schoner en zuiniger

AdBlue berust op beproefde technologie die met succes wordt toegepast in trucks en bussen. Het is een oplossing die aan de uitlaatgassen wordt toegevoegd, zodat stikstofoxide uiteenvalt in de onschadelijke elementen stikstof en water. Dankzij AdBlue kan de uitlaatgasrecirculatie (EGR) iets worden beperkt, zodat de motor efficiënter draait.

De voorraad AdBlue wordt in de auto meegenomen in een aparte 29-litertank. De eerste drie jaar wordt de tank indien nodig gratis bijgevuld door de dealer van Volkswagen Bedrijfswagens.


Meer koppel, minder verbruik

De nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak zorgt voor een iets lager toerental in de hogere versnellingen. Daardoor is het brandstofverbruik van de Crafter tot 0,9 l/100 km lager dan dat van de versie die aan de Euro4-emissienorm voldoet. Daarmee is de CO2-uitstoot tot wel 23 g/km lager. Alle vier TDI-motoren leveren, afhankelijk van de uitvoering, bovendien 7 tot 14 procent meer koppel.

Dankzij de nieuwe techniek voldoet de Volkswagen Crafter niet alleen aan de Euro5-emissienorm, maar is hij ook gecertificeerd als Enhanced Environmentally friendly Vehicle (EEV). Dat is de hoogste emissiestandaard voor Europese trucks en bussen.