20
november
2013
|
13:58
Europe/Amsterdam

Volkswagen Crafter 4MOTION met Achleitner vierwielaandrijving

De Crafter 4MOTION is geknipt voor bedrijven en overheidsdiensten die een 4WD-bedrijfsauto zoeken met groot laadvermogen en aanhangergewicht. Volkswagen Bedrijfswagens ziet onder meer toepassingen voor landbouwmechanisatiebedrijven, brandweer- en ambulancediensten in duin- en kustgebieden, waterschappen en bosbouwbedrijven.

Met de Achleitner 4WD kan deze Crafter namelijk afgelegen gebieden over moeilijk begaanbaar terrein bereiken. De permanente vierwielaandrijving garandeert niet alleen voldoende tractie, maar is bovendien geconstrueerd om tegen de zwaarste omstandigheden bestand te zijn. De low gear-overbrenging (kruipversnelling) biedt een zeer korte overbrengingsverhouding van 1 : 2,5, waardoor de Crafter 4MOTION met een zeer lage snelheid kan rijden zonder dat gebruik van de koppeling nodig is. Krachtig

De robuuste vierwielaandrijving van Achleitner is gekoppeld aan een 2,0-liter TDI dieselmotor met twee turbo’s en een handgeschakelde zesversnellingsbak met een tussenbak voor lage gearing. Het maximale motorvermogen is 120 kW/163 pk en het maximumkoppel bedraagt 400 Nm.

Het onderstel is met 100 mm verhoogd, zodat de Crafter 4MOTION grote oneffenheden kan overbruggen zonder met de bodem of de voor- of achterkant de grond te raken. De auto kan hellingshoeken aan van 45 graden, wat neerkomt op een stijgingspercentage van 100 procent. De maximale hoek waaronder dwars over een helling kan worden gereden voordat de auto dreigt te kantelen, bedraagt maar liefst 43 graden. En ook water tot 60 centimeter diepte vormt geen enkel probleem. 

De Crafter 4MOTION is verkrijgbaar in diverse lengte- en hoogtematen, voor prijzen vanaf € 50.368.