09
november
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Caddy Limousine: uiterst stijlvol op weg

De carrosserie van de Volkswagen Caddy, de bestverkochte bestelauto in zijn klasse, is voor de gelegenheid met 1,40 meter verlengd, waardoor een limousine van 5,81 meter lang ontstond. Verantwoordelijk voor de groeistuip is Veth Carrosseriefabriek B.V. in Duiven. In de Caddy Limousine vinden in totaal zeven personen een comfortabele zitplaats.


Limousinegevoel

De Caddy Limousine biedt twee zitplaatsen voorin, achterin zijn drie zetels dwars geplaatst en twee rechtgeplaatste stoelen geheel achterin. Om het limousinegevoel te garanderen, zijn alle zitplaatsen voorzien van lederen bekleding. Verder heeft de speciale Caddy onder meer een koelkastje en een dvd-speler met bijbehorend beeldscherm. Het uiterlijk van de Caddy Limousine wordt gekenmerkt door onder meer donkergetinte zijruiten en lichtmetalen velgen.


Glansrijk

De Caddy Limousine wordt aangedreven door de bekende 1.9-liter TDI-motor met 77 kW/105 pk. De auto heeft alle tests om een typegoedkeuring te krijgen voor de openbare weg glansrijk doorstaan. De komende tijd luistert de ‘stretched’ Caddy dan ook de showroomintroductie van de Caddy Maxi op. Die staat begin 2008 bij de Volkswagen-dealers. Hierna wordt de Caddy Limousine ingezet voor promotionele activiteiten.


Caddy Maxi

De Volkswagen Caddy Limousine is speciaal ontwikkeld voor de wereldpremière van de Caddy Maxi op de BedrijfsautoRAI 2007. De Caddy Maxi wordt gepositioneerd tussen de Caddy en de Transporter. De bestelauto heeft een lengte van 4,88 meter, een toename van 47 centimeter ten opzichte van de Volkswagen Caddy. Deze extra centimeters komen volledig ten goede aan de laadruimte, die nu maximaal 4.200 liter groot is.


Nieuwe motor

Tegelijkertijd met de introductie van de Caddy Maxi wordt een nieuwe motor aan het programma toegevoegd: een 2.0-liter TDI met 103 kW/140 pk en een maximumkoppel van 320 Nm