07
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen bouwt Amarok in Hannover

 


Een kleine twee jaar na de productiestart van de Amarok in Zuid-Amerika begint Volkswagen de productie van de pick-up in de fabriek in Hannover. Prof. dr. Martin Winterkorn legt uit: “Volkswagen heeft wereldwijd grote groeimogelijkheden in het segment van de lichte bedrijfswagens. Met de productiestart in Hannover arriveert de Amarok nu in Europa. De Amarok ‘made in Hannover’ onderstreept de productiecapaciteit van onze bedrijfswagen-fabriek en verleent een nieuwe impuls aan het succesverhaal van de Volkswagen pick-up.”


40.000 exemplaren

De productieplanning gaat uit van 40.000 exemplaren per jaar. De pick-ups gaan naar klanten in Oost- en West-Europa en Afrika. De productie van de fabriek in Pacheco (Argentinië) concentreert zich op Latijns-Amerika. “Het is fantastisch dat we de Amarok nu ook in Nedersaksen produceren. Dit is goed nieuws voor de medewerkers van de fabriek in Hannover. De Amarok is de eerste pick-up in zijn klasse van een Europese fabrikant – en het is een uitstekende auto”, vertelt David McAllister, minister-president van Nedersaksen.


Momenteel leggen de werknemers de laatste hand aan de pre-productiemodellen van de Amarok. Daarna volgt al snel de proefproductie. Eind juni start de serieproductie. Vanaf dat moment rollen er elke dag 185 exemplaren van de Amarok van de band in Hannover.


Werkgelegenheid

“Hannover en de Transporter-fabriek horen al vele decennia bij elkaar. Ik wens Volkswagen Bedrijfswagens veel succes met de Amarok. Het besluit om de productie naar Hannover te halen geeft aan dat Duitsland op het gebied van autoproductie nog steeds concurrerend is. De Amarok levert werkgelegenheid op voor duizenden mensen, niet alleen in de fabriek zelf, maar ook in de regio”, benadrukt Stephan Weil, burgemeester van Hannover.


 


Concurrentiepositie

Bernd Osterloh, voorzitter van de algemene ondernemingsraad, zegt: “De ondernemingsraad is het met de raad van bestuur eens dat de werknemers en het management bij het opzetten van de nieuwe productie uitstekend hebben samengewerkt. Hiermee hebben ze de concurrentiepositie van de fabriek onderstreept en een koers voor de toekomst uitgezet.”

Voor het opzetten van de productie van de Amarok is Hal 2 – waar van 1975 tot en met 2006 de Volkswagen LT is geproduceerd – vergaand gemoderniseerd. Daarnaast is de Amarok geïntegreerd in de gedeelten waar de Transporter-carrosserie wordt geproduceerd en waar de auto’s hun laklaag krijgen. Tevens is er een compleet nieuwe productielijn verrezen.


Lees het volledig persbericht