Wolfsburg,
23
oktober
2015
|
14:07
Europe/Amsterdam

Volkswagen bevestigt: EA288-motoren ontworpen voor EU5 en EU6 niet getroffen

  • Grondige evaluatie van de dieselemissie situatie

Volkswagen AG heeft vandaag bevestigd dat er geen software is geïnstalleerd in auto’s met EA288 EU5- evenals EU6-motoren in de Europese unie die volgens de wet geldt als een ongepaste manipulatievoorziening. Dientengevolge voldoen nieuwe auto’s van de Volkswagen Group die binnen de Europese Unie worden verkocht met deze motoren, aan de wettelijke vereisten en milieunormen.

Volkswagen AG beoordeelt deze situatie wereldwijd op systematische wijze. De groep streeft naar een eenduidige oplossing om te voldoen aan de respectievelijk geldende standaarden.

Na diepgaand onderzoek is nu bevestigd er geen software is geïnstalleerd in auto’s met EA288-motoren die volgens de wet geldt als een ongepaste manipulatievoorziening. Eerder heeft de Volkswagen Group bevestigd dat nieuwe EU6-goedgekeurde auto’s die binnen de Europese Unie worden verkocht, voldoen aan alle wettelijke vereisten en milieunormen.

Volkswagen-klanten kunnen de merkwebsites, zoals info.volkswagen.com/nl – die op 2 oktober 2015 is gelanceerd -, bezoeken en het chassisnummer van hun auto daar invoeren om direct te zien of hun auto getroffen is. Vergelijkbare klantenwebsites zijn gelanceerd in de andere EU-landen en voor de merken Audi, SEAT en ŠKODA.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de technische oplossingen die in het plan van aanpak staan beschreven. Een herstelactie aan de auto’s start in januari 2016 – zonder kosten voor klanten. De maatregelen worden momenteel voor elke betreffende modelserie en elk betreffend modeljaar ontwikkeld en worden als eerste voorgelegd aan de verantwoordelijke autoriteiten. Vervolgens zal Volkswagen eigenaren van deze auto’s de komende weken en maanden informeren.

 

Noot: Deze tekst is beschikbaar op www.volkswagen-media-services.com. De informatie in dit persbericht is niet van toepassing op producten en services van Volkswagen Group of America.