Leusden,
20
juni
2016
|
13:30
Europe/Amsterdam

Volkswagen Bedrijfswagens start productie nieuwe Amarok in Hannover

  • Topkwaliteit als speerpunt
  • Nieuw design, krachtige 3.0 V6 TDI motoren
  • Nieuwe Amarok vanaf vierde kwartaal in Nederland

In het Duitse Hannover is de productie gestart van de nieuwe Volkswagen Amarok. Het eerste model dat van de band kwam, was een Amarok met 165kW/224pk sterke 3.0 V6 TDI.

De Volkswagen-medewerkers in Hannover zijn intensief voorbereid op de productie van de nieuwe Amarok. Het belangrijkste doel: een kwaliteitsniveau dat de maatstaf in dit segment vertegenwoordigt. Momenteel worden het nieuwe en het huidige model nog samen geproduceerd. De productie van de nieuwe Amarok wordt stapsgewijs opgevoerd en die van de huidige juist afgebouwd. Bij Volkswagen Bedrijfswagens in Hannover werken 14.200 mensen. De Amarok wordt hier sinds 2012 gebouwd. Tot nu toe werden er al 75.000 pickup-modellen geproduceerd. De Amarok wordt tevens in Pacheco (Argentinië) geproduceerd. Hier startte de productie in 2009 en sindsdien kwamen daar 393.000 Amaroks van de band. In Pacheco start productie van het nieuwe model eind augustus.

Nieuw design en V6-Power
De tweede generatie van de Amarok valt direct op door het aangescherpte design met het herkenbare Volkswagen-DNA. Ook voor het nieuwe model is er keuze uit achterwielaandrijving of 4Motion vierwielaandrijving. De krachtigste uitvoering heeft een geavanceerde 3.0 V6 TDI met een vermogen van 165 kW/224 pk en een koppel van 550 Nm. De nieuwe Volkswagen Amarok arriveert in het vierde kwartaal van 2016 in Nederland.

De Nederlandse prijzen en specificaties worden later dit jaar bekend gemaakt. Consumenten die op de hoogte willen blijven, kunnen zich aanmelden op www.vwbedrijfswagens.nl/denieuweamarok.