15
januari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Bedrijfswagens standaard met roetfilter

Duurzaam ondernemen staat bij Volkswagen Bedrijfswagens in elk opzicht hoog in het vaandel. De marktleider in het segment van lichte bedrijfsauto`s ziet het dan ook als zijn verantwoordelijkheid om bedrijfseconomische mobiliteitsoplossingen te bieden die minder schadelijk voor het milieu zijn. De roetfilter waarmee alle Volkswagen Bedrijfswagens voortaan, zonder extra aanschafkosten,  standaard worden geleverd is effectief om fijnstof (roetdeeltjes) uit de uitlaatgassen van dieselauto`s te filteren. Daarmee wordt het milieu op een welkome manier ontlast. Mede om die reden is er een maatschappelijke trend om dieselauto`s zonder roetfilter te weren in stadscentra en drukke woongebieden. Voor ondernemers kan dit betekenen dat bepaalde locaties straks niet meer bereikbaar zijn, met alle gevolgen van dien. Door alle bedrijfsauto`s voortaan van een roetfilter te voorzien, levert Volkswagen niet alleen een positieve bijdrage aan een beter milieu, maar komt men bovendien ondernemers op een professionele manier tegemoet bij hun bedrijfsvoering. Door auto`s met een roetfilter aan te schaffen zijn zij goed voorbereid op de milieuzones, veranderende parkeerwetgeving en autobelastingen. Bovendien profiteren zij van een hogere inruilwaarde dan auto’s zonder roetfilter. Behalve de Crafter, die al sinds de introductie standaard een roetfilter heeft, worden nu dus ook de populaire Caddy en Transporter met roetfilter geleverd.


Caddy BlueMotion

Vorig jaar introduceerde Volkswagen Bedrijfswagens de Caddy BlueMotion, die zich onderscheidt door een zeer gunstig brandstofverbruik en bijbehorend lage CO2-uitstoot. Bij het ontwikkelen van de BlueMotion-uitvoering heeft Volkswagen zich vooral gericht op het verminderen van de luchtweerstand, het monteren van banden met een lagere rolweerstand en het verlagen van het motortoerental, door hogere overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak. Met zeer gerichte en tevens betrekkelijk eenvoudige maatregelen worden uitstekende verbeteringen geboekt. Volkswagen Bedrijfswagens signaleert bij ondernemingen een toenemende belangstelling voor de zuinige en schone BlueMotion-uitvoering. Inmiddels is al zo`n vier procent van de verkochte Caddy`s een BlueMotion.


EcoFuel op Groen Gas

Volkswagen Bedrijfswagens heeft een opmerkelijke overeenkomst gesloten met energiebedrijf  Essent, voor het leveren van Groen Gas. Daarmee rijden nieuw geleverde EcoFuel-aardgasmodellen van Volkswagen Bedrijfswagens op de schoonste en meest duurzame brandstof. Met de komst van meer aardgastankstations worden EcoFuel-uitvoeringen steeds interessanter. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat de prijs voor Groen Gas zodanig in de aanschafprijs is verrekend, dat men de eerste 90.000 kilometer volledig CO2-neutraal rijdt.