21
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert veel nieuws op IAA Hannover 2012

Het gaat goed met de verkopen van Volkswagen Bedrijfswagens. In de eerste acht maanden van 2012 steeg het aantal verkochte bestelbussen en pick-ups wereldwijd tot 362.200. In vergelijking met dezelfde periode in 2011 betekent dit een verkoopstijging van 5,6 procent.

In Europa verstevigde Volkswagen Bedrijfswagens zijn marktpositie en verkocht er de eerste acht maanden van 2012 216.600 auto’s. Ten opzichte van dezelfde periode van 2011 is dat een stijging van 4,7 procent. In Europa heeft Volkswagen Bedrijfswagens nu een marktaandeel van 17,7 procent;  in Duitsland ligt dat percentage op 33,5. Een derde van alle in Duitsland verkochte bedrijfsauto’s is dus een Volkswagen.

Volgens Eckard Scholz, woordvoerder van de directie van Volkswagen Bedrijfswagens, is de sterke marktpositie vooral te danken aan een divers productassortiment: ‘Wij bieden onze klanten diverse mobiliteitsoplossingen en transportmogelijkheden. Het brede productaanbod en onze vooruitstrevende techniek zorgen er samen met onze focus op de klant voor, dat de verkopen wereldwijd zijn gestegen.’Nieuwe ontwikkelingen

Volkswagen Bedrijfswagens focust komend jaar op de ontwikkeling van duurzame mobiliteitsconcepten, optimalisering van de vierwielaandrijftechniek en op de ontwikkeling van vernieuwende en speciale modellen. Een goed voorbeeld is de Cross Caddy, die vanaf  het voorjaar 2013 op de markt komt. De op de IAA prominent aanwezige allrounder slaat een brug tussen de MPV en de SUV, en combineert de diversiteit van een bestelwagen met het stoere imago van een terreinauto. Bovendien grijpt Volkswagen Bedrijfswagens de dertigste verjaardag van de Caddy aan om een speciale en aantrekkelijke editie te presenteren, namelijk de Edition 30. Deze Caddy wordt standaard geleverd met 17-inchwielen, in een spectaculaire kleur en voorzien van de krachtigste motor die ooit af fabriek in een Caddy zat. De 125 kW sterke TDI-motor levert uitstekende prestaties, zoals een topsnelheid van 196 km/uur en een koppel van 350 Nm.

Als kers op de taart is de nieuwe Caddy vanaf dit najaar leverbaar met dynamische bi-xenonkoplampen. De stadslichten zijn standaard voorzien van led-technologie, uniek in deze klasse.

Ook prominent aanwezig is de Amarok Canyon, de ultieme pick-up. Op de Autosalon van Genève presenteerde Volkswagen al een conceptmodel, nu staat een productieversie van de Amarok Canyon op de IAA. De stijlvolle pick-up kon in Genève al rekenen op positieve feedback van het publiek. Wanneer en of deze Amarok in Nederland bestelbaar wordt is nog niet bekend.

Ook de Transporter-serie neemt Volkswagen flink onder handen. Van de klassieker onder de bestelbussen verschijnt een Transporter Edition. Speciaal voor ondernemers voor wie de gewone Transporter niet exclusief en sportief genoeg is. Exclusieve designelementen – 17- of 18-inchwielen, H7-koplampen, mistlampen en knipperlichten, speciale stoelen en een met leder bekleed stuurwiel – maken deze speciale editie áf. De sportiefste Transporter verschijnt met diverse motorvarianten, zoals een 75 kW sterke dieselmotor of een 2.0 TSI-variant met een 150 kW sterke benzinemotor.180 HP BiTurbo

Deze herfst komt de sterkste dieselmotor met BlueMotionTechnologies op de markt, de 180 HP BiTurbo. Deze motor komt beschikbaar voor de Multivan,  de California en de Transporter. De BlueMotions Technology uitvoering  is voorzien van een start-stopsysteem, een regeneratief remsysteem en duurzamere banden. De BlueMotion-technologie levert een brandstofbesparing op van 0,5 liter per 100 kilometer. Het brandstofverbruik van de Transporter komt dan uit op 7 liter diesel per 100 kilometer.De verschillende persberichten over de IAA zijn terug te vinden op www.ponpersportaal.nl.Zie ook de Engelse persberichten van de Amarok Canyon en Cross Caddy.