27
september
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Amarok wint eerste `International Pickup Award’

De Volkswagen Amarok kreeg van de internationale jury (met leden uit 23 landen) maar liefst 61 van de 91 te vergeven punten en was daarmee de overtuigende winnaar van deze eerste editie van de International Pickup-verkiezing. De als tweede geklasseerde pickup (Toyota HiLux) haalde een score van 24/91 en de derde plaats was voor de Nissan Navara met 18 van de 91 punten.Perfecte terreincapaciteiten, hoogstaand comfort

De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop de Amarok hoogwaardige terreincapaciteiten weet te combineren met een comfortniveau dat in deze klasse nog niet eerder is vertoond. Het comfortniveau was voor de jury een belangrijke factor omdat pickups in toenemende mate vooral op ‘verhard’ worden ingezet en slechts bij gelegenheid in (zwaar) terrein. Er was ook veel lof voor het interieur van de Amarok. Vooral het ruimteaanbod en de goede stoelen werden geprezen. Bovendien biedt de Amarok in tegenstelling tot de meeste concurrenten ook volop beenruimte voor de passagiers achterin. Daarnaast beschikt hij over de grootste laadruimte in zijn klasse. Ten slotte prees de jury het motorenaanbod waarbij relatief kleine krachtbronnen met (bi)-turbotechnologie garant staan voor veel kracht in combinatie met een gunstig verbruik en dus relatief lage CO2-emissies.

Een quote van één van de juryleden: “De nieuwe Amarok onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn fantastische on- en off-road weggedrag en door een comfortniveau dat uniek is in deze klasse. Andere positieve aspecten zijn de commonrail dieselmotoren en het 4MOTION vierwielaandrijvingsysteem met Torsen-differentieel.”