16
december
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volkswagen Amarok vanaf januari leverbaar als Plus cabine

De Amarok Plus cabine biedt plaats aan twee inzittenden. Achter de twee zitplaatsen is een tussenschot geplaatst. Dankzij de grote ruit die hierin is opgenomen, is het zicht naar achteren optimaal. De ruimte achter het tussenschot is toegankelijk via de twee achterste deuren. Het extra bagagecompartiment is bijzonder ruim en beschikt over een vlakke laadvloer. Het grote voordeel is dat (waardevolle) voorwerpen hier ‘achter slot en grendel’ kunnen worden geplaatst. In technisch opzicht is de ‘Plus cabine’ volledig identiek aan de andere Amarok-modellen. De ombouw tot Plus cabine brengt geen constructieve wijzigingen met zich mee.



Grijs kenteken

De Volkswagen Amarok Plus cabine wordt geleverd met grijs kenteken. Dat houdt in dat hij wordt geleverd met een geblindeerde zijruit links achter. De ruit in het rechter achterportier is niet geblindeerd en is zelfs (elektrisch) te openen. De krik en andere hulpmiddelen voor pechgevallen zijn makkelijk bereikbaar onder laadvloer ondergebracht. Uiteraard beschikt de Amarok Plus cabine ook over een zeer ruime open laadbak. De afmetingen van de laadruimte zijn: vloer 1.420 mm bij 820 mm, hoogte max. 1.030 mm/minimaal 950 mm, de minimale breedte is 690 mm. Samen met de uitstekende terreincapaciteiten maakt hem dat zeer geschikt voor bijvoorbeeld hoveniers, aannemers, timmerlieden en (andere) ZZP-ers.

Volkswagen Bedrijfswagens start in januari 2011 met de levering van de Amarok Plus cabine. De prijsstelling wordt bij de marktintroductie bekend gemaakt.