05
mei
2014
|
08:09
Europe/Amsterdam

VGL Logistics breidt uit met tien Crafters op maat

VGL Logistics noemt de Volkswagen Crafter ‘een ruime auto, die in staat is om veel volume te vervoeren.’ En dat is precies wat het bedrijf nodig heeft, want dagelijks vervoert VGL Logistics ruim 1.500 pakketten voor PostNL. De chauffeurs doen daarbij ongeveer 150 adressen per dag aan, dus er moet vaak gekeerd en gedraaid worden. 

‘Dat maakt een gebruiksvriendelijke instap en een kleine draaicirkel enorm belangrijk’, vertelt Pieter van Gompel, eigenaar en oprichter van het bedrijf. De Logistics Edition was dus een logische keuze. ‘Bovendien maken de inklapbare schappen een goede sortering van de pakketten mogelijk, al direct in de bus. Verder heeft de Crafter een professionele uitstraling, waarmee we netjes voor de dag komen bij onze klanten.’ Zuinigste uit de test

Ook kostenreductie was een belangrijk uitgangspunt bij de keuze voor de Volkswagen Crafter. Van Gompel: ‘Met VGL Ecodrive hebben we een halfjaar lang van 350 bedrijfswagens het aantal tankbeurten geregistreerd. De Crafter kwam uiteindelijk als zuinigste uit de test.’ Behalve over het lage brandstofverbruik is Van Gompel ook heel tevreden met het feit dat hij met de keuze voor de Crafter ook grip op de onderhoudskosten houdt.

 

Actief meedenken

Als aanbieder van pakket- en koeriersdiensten is VGL Logistics in negen jaar tijd flink gegroeid. Het bedrijf begon in 2005 met twee voertuigen; anno 2014 zijn dat er inmiddels 25. De afgelopen anderhalf jaar zijn zestien bedrijfswagens vervangen of toegevoegd aan het wagenpark, waarbij VGL Logistics telkens voor Volkswagen heeft gekozen. Eerder waren de Caddy en de Transporter onderdeel van de uitbreiding, en dit keer werd gekozen voor de Crafter. 

De bedrijfswagens zijn geleverd door Bedrijfswagencentrum Eindhoven, waarmee VGL Logistics de laatste jaren een goede band heeft opgebouwd. ‘De dealer denkt adequaat en actief mee in oplossingen voor VGL’, aldus Van Gompel.