19
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schoon, zuinig, krachtig en compleet

Qua uiterlijk en interieur benadert de stoere bedrijfswagen duidelijk het niveau van een personenauto. De vormgeving heeft veel gemeen met de nieuwe styling van het merk en dat maakt de Transporter nog herkenbaarder als Volkswagen. Het interieur is luxueus en rijk uitgerust en er zijn diverse uitvoeringsniveaus beschikbaar.


Motoren

Technisch is er veel gewijzigd aan de nieuwe Volkswagen Transporter. Dieselmotoren met common-railinjectie, die alle voldoen aan de strenge EU 5-norm, verbruiken beduidend minder brandstof en de uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 is eveneens flink gereduceerd. Het verbruik van de nieuwe 2.0 liter common-rail TDI met 132 kW (180 pk) is maar liefst 1.5l/100 km gunstiger, terwijl de uitstoot van CO2 met 33 g/km is gedaald.

De 2.0 liter common-rail dieselmotor is in vier varianten beschikbaar, met vermogens van 62 kW (84 pk) tot aan 132 kW (180 pk) toe. De laatste is voorzien van een Bi-Turbo motor. Gemiddeld is de uitstoot van CO2 met 10% afgenomen. De souplesse en de trekkracht van de nieuwe dieselmotoren zijn enorm: het maximumkoppel van de 62 kW/84 pk-motor bedraagt 220 Nm bij slechts 1.250 toeren per minuut. Dat loopt op tot 400 Nm bij 1.500 toeren voor de sterkste versie.


Wereldprimeur

Een wereldprimeur in het bestelwagensegment is de zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Vierwielaandrijving behoort ook tot de mogelijkheden bij de nieuwe generatie Transporters. Binnenkort zelfs in combinatie met de DSG-transmissie.


Uitrusting

De Volkswagen Transporter is voorzien van een royale basisuitrusting, zoals een nieuwe versie van ESP met aanhangwagenherkenning. Op de uitgebreide lijst van meeruitvoeringen staan zaken als het unieke veiligheidssysteem Side Assist, Rear Assist met achteruitrijcamera, een antenne in de buitenspiegels en onder andere een bandenspanningindicatorsysteem. Ook 18” lichtmetalen velgen, uitgebreide audio- en navigatiesystemen en Climatic of Climatronic airconditioning behoren tot de mogelijkheden.


De nieuwe Transporter kan vanaf midden september worden besteld en is vanaf november leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.