Leusden,
02
juni
2022
|
10:35
Europe/Amsterdam

Safety first: Euro NCAP beloont nieuwe Multivan met topscore in veiligheid

  • Volop waardering voor botsbescherming en actieve-veiligheidtechnologieën 
  • Hoge scores op alle geteste onderdelen
  • Grote aantal assistentiesystemen en werking ervan positief beoordeeld
Samenvatting

De nieuwe Multivan van Volkswagen Bedrijfswagens heeft een indrukwekkende veiligheidsscore behaald in de prestigieuze Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) crashtestcyclus. Zowel op het gebied van botsveiligheid als de werking van de rijassistentiesystemen noteerde de Multivan topscores. Als gevolg van die positieve resultaten beloonde Euro NCAP de veelzijdige people-mover met een topscore van vijf sterren.

De vorig jaar geïntroduceerde nieuwe Multivan heeft al talloze klanten, media en designjury's voor zich gewonnen - en maakt nu ook indruk op de Europese crashtestorganisatie Euro NCAP. In de derde testronde van dit jaar scoorde de in Hannover geproduceerde Multivan uitstekend op het gebied van crashveiligheid en assistentiesystemen en kreeg door de organisatie daarom de maximale veiligheidsscore van vijf sterren toegekend. Die waardering weerspiegelt een topscore voor bescherming tegen aanrijdingen en geeft aan dat de MPV van Volkswagen Bedrijfswagens is uitgerust met vele praktische technologieën om een botsing te voorkomen.

Veiligheid voor inzittenden én andere weggebruikers

De nieuwe Multivan is standaard uitgerust met een bestuurdersairbag, een passagiersairbag voorin, een middenairbag en zijairbags vóór, plus gordijnairbags tot en met de derde zitrij. Door die airbags aan te passen aan de lay-out van de carrosseriestructuur, behaalde de nieuwe zakelijke en gezins-MPV 90 procent van het maximale aantal punten voor de bescherming van volwassen inzittenden. In de categorie kindveiligheid - een belangrijke categorie voor elke MPV – beoordeelde Euro NCAP ook de talrijke mogelijkheden voor het monteren van kinderzitjes. In deze categorie noteerde de nieuwe Multivan een score van 89 procent.

Naast de bescherming van de inzittenden en die van onbeschermde weggebruikers hecht Euro NCAP tevens veel belang aan het voorkomen van ongevallen. Omdat de nieuwe Multivan is voorzien van meer dan 25 rijhulpsystemen - die tijdens de tests ook indruk maakten op de testers van Euro NCAP – scoorde hij 87 procent van het totale aantal punten in de categorie 'Safety Assist'.

Meer informatie over de testresultaten is beschikbaar op www.euronap.com.

De Volkswagen Multivan is er als PHEV en is een echte alleskunner. De ideale auto voor grote families, of voor luxe personenvervoer. Ontdek hier meer over de nieuwe Multivan.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.