26
maart
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Prominente rol Volkswagen Bedrijfswagens op Intertraffic-beurs

Intertraffic is een toonaangevende internationale vakbeurs waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren worden getoond. De editie van dit jaar staat voor een belangrijk deel in het teken van de optimalisering van verkeersstromen. Door dat gericht te doen, kunnen reistijden worden verkort, gebeuren er minder ongevallen en kan de filedruk afnemen. Bijkomende voordelen zijn een lager brandstofverbruik en (dus) minder vervuiling en minder (geluids)overlast voor omwonenden.


Een ‘actieve’ beurs

Intertraffic kent dit jaar uiteraard een ‘standaard’ beursvloer, maar de 2010-editie van deze tweejaarlijkse vakbeurs valt meer dan ooit op door live demonstraties van nieuwe toepassingen ter verbetering van de infrastructuur, de veiligheid en de efficiency. Volkswagen Bedrijfswagens werkt mee aan deze demonstraties en heeft 9 Transporter Kombi’s van de nieuwste generatie en een Volkswagen Multivan beschikbaar gesteld. Deze auto’s bieden in alle opzichten de ruimte om (nu nog) experimentele apparatuur in te bouwen voor demonstratiedoeleinden. Zo rijden er Transporters met modules die zijn gekoppeld aan ‘intelligente’ verkeerslichten waardoor de bestuurder geïnformeerd kan worden over de snelheid die hij aan dient te houden om bij het volgende licht het sein ‘groen’ te krijgen. Dit verbetert de doorstroming en daarmee het brandstofverbruik. Bovendien zorgt een dergelijk systeem voor minder overlast voor omwonenden. Een andere Transporter laat de voordelen zien van onderling ‘verbonden’ auto’s. Dit maakt het mogelijk dat auto’s op een bepaalde route elkaar informeren over bijvoorbeeld een ongeval of filevorming. Deze gegevens worden voor de bestuurder weergegeven via de boordcomputer of het display van het navigatiesysteem.


Toekomstwijzende Transporters

De nieuwste Transporter-reeks van Volkswagen is ook van zichzelf al uitgerust met een groot aantal toekomstwijzende technieken. Side Assist, bochtenverlichting, parkeerhulp Alle beschikbare motoren voldoen bijvoorbeeld aan de Euro 5-emissienorm en de Transporter is ook leverbaar in een uitvoering die geschikt is voor het gebruik van Groen Gas. Door de zuinige TDI motoren is de Transporter tot 20% zuiniger dan de voorganger. Alle dieselmodellen hebben standaard een dieselroetfilter. Bovendien wordt een groot aantal uitvoeringen geleverd met de duurzame BlueMotionTechnologies waaronder een Start-Stop-systeem en een bandenspanningindicator. Mede daardoor zijn de huidige Transporter-modellen tot 20% zuiniger dan hun voorgangers.