Leusden,
30
september
2015
|
17:57
Europe/Amsterdam

Pon schort verkoop van 4.100 Euro 5 dieselauto’s op

Pon, de importeur van Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en Skoda heeft vandaag haar dealers geïnformeerd dat zij de verkoop van auto’s met een Euro 5 dieselmotor van het type EA 189 uit voorzorg tijdelijk opschort. Het gaat om 4.100 dieselauto’s die binnen de organisatie op voorraad staan. De huidige, nieuwe generatie Euro 6 dieselmotoren, zijn niet getroffen en zijn volledig conform de daarvoor geldende regels.

Dit besluit is genomen in afwachting van volledige duidelijkheid vanuit de fabrikant Volkswagen AG over de oplossing van de problemen met deze motoren.

Pon heeft begrepen dat de fabrikant verwacht hierover reeds binnen enkele dagen meer duidelijkheid te kunnen geven. Dit besluit komt nadat dit weekend duidelijk werd welke dieselmotoren het betreft.

Pon woordvoerder Raymond Gense: ‘Ook als Pon zijn wij onaangenaam verrast door de actuele ontwikkelingen. Wij staan voor een betrouwbaar product. Nu de dieseltypes duidelijk zijn waar het om gaat, nemen wij dan ook de beslissing om pas op de plaats te maken met de levering van auto’s met de betreffende dieselmotor.’