Leusden,
03
maart
2021
|
16:16
Europe/Amsterdam

‘Playmo Bulli’: Volkswagen T1 voor het eerst beschikbaar als PLAYMOBIL-miniatuur

  • Mini ‘Bulli’ voor de liefhebbers in schaal 1:18
  • ‘Henrik the Red’: originele T1 uit 1962 dient als voorbeeld
  • Nu te bestellen in de webshop van Volkswagen
Samenvatting

Voor het eerst is er nu ook een Volkswagen T1 ‘Bulli’ in PLAYMOBIL-formaat (schaal circa 1:18). Ondanks het mini-formaat van deze cultauto is er veel aandacht voor detail, aangezien er een echt exemplaar als voorbeeld diende: een T1-camper uit 1962 uit de collectie van Volkswagen Bedrijfswagens Oldtimer in Hannover.

PLAYMOBIL noemt het model simpelweg Volkswagen T1 camper. Liefhebbers van jong tot oud zullen daarentegen ongetwijfeld liefdevol praten over hun ‘Playmo Bulli’. Deze nieuwste aanwinst in de PLAYMOBIL-collectie is een kampeerbus in beigegrijs/zegellakrood die de speelgoedfabrikant uit het Duitse Zirndorf in samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens met veel aandacht voor detail heeft 'gekrompen'. Het model is gebaseerd op een echte ‘Bulli’: de T1 camper ‘Henrik the Red’ uit 1962 uit de collectie van Volkswagen Bedrijfswagens. De zitbank klapt omhoog en het tafeltje en de kastjes werken natuurgetrouw. Ze zijn zelfs gevuld met etenswaar en kampeergerei. Achter het motordeksel is de motor goed herkenbaar - een klassieke luchtgekoelde viercilinder boxer uiteraard.

Enthousiaste reacties

De positieve reactie van de fancommunity op de PLAYMOBIL ‘Bulli’ blijkt uit de vele posts op social media. Meteen na het verschijnen lieten liefhebbers van over de hele wereld op foto’s en video’s hun aanwinst zien en deelden hun enthousiasme in talloze reacties.

T1 camper: de maten

 

Origineel 

PLAYMOBIL 

Lengte 

428 cm 

25 cm 

Breedte 

175 cm 

11 cm 

Hoogte (met imperiaal) 

220 cm 

13 cm 

 De T1 camper is inmiddels te bestellen in de webshop van Volkswagen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.