Leusden,
30
mei
2022
|
16:40
Europe/Amsterdam

Nog 2 dagen tot de verkiezing van de mooiste Volkswagen-bus van Nederland

Verkiezing mooiste Volkswagen-bus van Nederland

  • Bus tot Buzz Tour: optocht van de 75 mooiste bussen op woensdag 1 juni 2022
  • Deskundige jury onder leiding van Klaus Zyciora, hoofd design Volkswagen
  • Uit 75 geselecteerde bussen wordt de mooiste van Nederland gekozen
Samenvatting

Volkswagen & Volkswagen Bedrijfswagens organiseren aanstaande woensdag een uniek samenzijn van de 75 mooiste bussen van Nederland: de Bus tot Buzz Tour, ter ere van het 75-jarig bestaan van Volkswagen in Nederland. Een deskundige jury zal die dag de mooiste bus van Nederland kiezen. Voor het zover is moest er natuurlijk eerst een selectie worden gemaakt.

Gevarieerd aanbod

Na de oproep voor deelname ontving Volkswagen honderden aanmeldingen. Van perfect gerestaureerde Samba bussen tot zelfbouw campers, van originele Caravelles tot rat look low riders: het aanbod was enorm gevarieerd. De jury heeft bij de selectie deze variatie in stand gehouden en daarbij ook nog gelet op een verdeling tussen de verschillende generaties, van T1 tot en met T6. Immers, juist de variatie is kenmerkend voor het fenomeen Volkswagen bus! De 75 uitverkoren busjes rijden aanstaande woensdag de Bus tot Buzz Tour. De start is vanzelfsprekend bij Volkswagen Nederland in Leusden en vanuit deze locatie toert de stoet met busjes langs verschillende plekken die op een of andere manier te maken hebben met de geschiedenis van de Volkswagen-bus. Het belooft een uniek schouwspel te worden.

Jury kiest mooiste bus van Nederland

Een deskundige jury onder leiding van Klaus Zyciora, hoofd design bij Volkswagen Group, zal die dag de mooiste bus van Nederland kiezen. In de jury zitten verder Christian Schlüter (product manager bij Volkswagen Bedrijfswagens en auteur van boeken over de Volkswagen bus), Marije Voorn (Volkswagen Bedrijfswagens), Bas van Putten (autojournalist NRC en columnist AutoWeek), Wouter Karssen (hoofdredacteur Autoblog.nl) en Leen de Koning (Volkswagen-dealer en Volkswagen-collectioneur).

Geschiedenis en toekomst

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Volkswagen in Nederland gestalte kreeg. Een succesverhaal dat destijds begon met een pennenstreek van de Nederlandse ondernemer Ben Pon; een schets die uiteindelijk de basis legde voor de allereerste Volkswagen-bus. Het 75-jarig bestaan van Volkswagen in Nederland valt samen met de komst van de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo. De iconische vormen van deze volledige elektrische bestel- of personenwagen doen sterk denken aan de eerste Volkswagen-bus, de T1. Uiteraard is de ID. Buzz op 1 juni ook van de partij, want ook deze bus is een echte allemansvriend, vol karakter en is het icoon voor een nieuw tijdperk. Voor mensen en voor ondernemingen, net als alle voorgaande generaties.


Noot voor de redactie: Voor informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met Luuk Hoogezand, luuk.hoogezand@pon.com / 06-53673012.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.