Leusden,
13
juni
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Amarok krijgt verticaal, centraal bedieningsscherm en vele rijassistenten

Binnenkort beleeft de nieuwe Amarok van Volkswagen Bedrijfswagens zijn wereldpremière. Eén van de interieurhighlights is het grote bedieningsscherm – tot zelfs 12 inch groot – dat verticaal is vormgegeven, meer overzicht biedt en tal van functies aanstuurt. Waaronder de ruim dertig rijassistenten die de nieuwe Amarok krijgt.

Dankzij het nieuwe, digitale instrumentarium en bedieningsscherm (uiteenlopend van 10 tot zelfs 12 inch) dat boven de middenconsole lijkt te zweven, biedt de Amarok tal van voor dit segment nieuwe mogelijkheden. Volkswagen Bedrijfswagens maakt daarbij gebruik van een mix van digitale functies en ergonomisch geoptimaliseerde knoppen en/of druk-/draaiknoppen die in de Amarok intuïtief te gebruiken zijn.

download

Digitaal en connected

Eveneens nieuw voor de Amarok zijn de ruim dertig rijassistentiesystemen, die via het centrale scherm zijn aan te sturen. Meer dan twintig ervan zijn voor het eerst in de Amarok-range terug te vinden. Voorbeelden zijn verlichtings- en snelheidsassistentiesystemen, omgevingscamera’s en verkeersbordenherkenning. Via het centrale scherm zijn functies zoals de airconditioning, het infotainment, de navigatie, parkeerassistenten en (afhankelijk van de uitvoering) het exclusieve premium sound systeem eenvoudig  in te stellen. Onder dit display bevindt zich tevens een rij met fysieke knoppen, die snel en direct toegang bieden tot uiteenlopende functies.

Naast het al eerder belichte ‘IQ.Light’ en de opvallende ‘Amarok’ naam in reliëf op de achterklep is het nieuwe, verticaal opgestelde bedieningsscherm eveneens een opvallende feature in de nieuwe pick-up van Volkswagens Bedrijfswagens. Eind 2022 wordt de nieuwe Amarok in de eerste landen geïntroduceerd met een dubbele cabine en vier deuren (DoubleCab). In sommige individuele markten wordt hij ook leverbaar als tweedeurs enkele cabine (SingleCab).

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwe Volkswagen Amarok? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.


 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.