Leusden,
05
september
2016
|
09:41
Europe/Amsterdam

Mijn Volkswagen bedrijfswagen app: nuttig gereedschap

  • Nuttige app voor berijder en Fleetportal voor wagenparkbeheerder
  • Tot 14% brandstofbesparing, fiscus-proof ritregistratie en optimaal inzicht in locatie en technische staat

Leusden, 5 september 2016 – Met de innovatieve Mijn Volkswagen bedrijfswagen app koppelt Volkswagen Bedrijfswagens ondernemers via de smartphone aan hun bedrijfswagen. Niet alleen is de app een handige hulp bij het zo zuinig mogelijk rijden, hij biedt ook een fiscus-proof ritregistratie en laat onder meer weten hoe het technisch met de bedrijfswagen gesteld is. Wagenparkbeheerders krijgen via de Fleetportal optimaal inzicht in hun wagenpark.

De Mijn Volkswagen bedrijfswagen app biedt ondernemers vele voordelen. Een belangrijke en handige feature van de app is de Think Blue-score die zuinig rijden stimuleert. Think Blue vergelijkt het rijgedrag en brandstofverbruik met die van andere Volkswagen Bedrijfswagens-rijders en stimuleert daarmee zuinig rijden. Want hoe lager het verbruik, des te hoger de score. Op interactieve wijze maakt de Think Blue-score daarmee een brandstofbesparing tot 14 procent mogelijk.

Overzichtelijke ritregistratie
Met de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app wordt de kilometerregistratie eenvoudiger dan ooit. De app biedt een duidelijk overzicht van alle gemaakte ritten, met een onderscheid tussen privé-, zakelijke en woon-werkritten. Zo wordt veel tijd én geld bespaard bij het bijhouden van de administratie.

Onderhoud en technische staat inzichtelijk gemaakt
Tevens informeert de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app de berijder wanneer een servicebeurt aanstaande is. Ook een APK-beurt wordt tijdig via de app aangegeven. Daarnaast checkt de app de belangrijkste functies van de bedrijfswagen, waaronder de verlichting, accu, banden en het remsysteem. Mocht de bestuurder onverhoopt toch met pech langs de weg stranden, dan is hulp nabij dankzij de Volkswagen Bedrijfswagens Mobiliteitsservice die via de app direct kan worden ingeschakeld.

Meer handige features
Naast de Think Blue-score en ritregistratie biedt de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app een aantal handige features die berijders helpt bij hun werk. Zo laat de app zien of de portieren na het afsluiten wel zijn vergrendeld en of de auto door ongenode gasten wordt meegenomen. Bovendien is de bedrijfswagen in drukke steden op parkeerplaatsen eenvoudig terug te vinden dankzij de praktische locatievoorziening.

Fleetportal: meer overzicht, meer inzicht en minder kosten
Speciaal voor wagenparkbeheerders heeft Volkswagen Bedrijfswagens de overzichtelijke Fleetportal ontwikkeld. Met de Fleetportal kunnen wagenparkbeheerders hun wagenpark efficiënter inzetten, kosten beheersen en tegelijkertijd voldoen aan de regels van de Belastingdienst. Via de speciale software is in één oogopslag duidelijk welke bedrijfswagens – van Volkswagen, maar ook van andere merken – actief zijn, welke beschikbaar zijn en welke aan onderhoud toe zijn. Bovendien kan de Fleetportal het brandstofverbruik van verschillende berijders met elkaar vergelijken aan de hand van hun Think Blue-score. Zo worden bestuurders zich meer bewust van verbeterpunten in hun rijgedrag en kunnen verantwoord rijdende bestuurders worden beloond. Resultaat: schades beperken en brandstofkosten verlagen.

Speciale module
Voor het gebruik van de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app wordt de Mijn Volkswagen bedrijfswagen module in de auto ingebouwd. De kosten van deze module bedragen € 206,- exclusief BTW inclusief inbouw en een tweejarig data-abonnement, waarmee gedurende twee jaar binnen de EU onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app.