Leusden,
03
december
2018
|
14:57
Europe/Amsterdam

ID. BUZZ CARGO: ‘Bulli’ van de toekomst

ID. BUZZ CARGO: ‘Bulli’ van de toekomst

  • Amerikaans debuut ID. BUZZ CARGO op LA Auto Show
Samenvatting

Op de LA Auto Show presenteert Volkswagen Bedrijfswagens de ID. BUZZ CARGO. De elektrisch aangedreven ‘Bulli’ van de toekomst met zijn volledig geautomatiseerde rijmodus beleeft op de show in Los Angeles zijn Amerikaanse debuut. De onderliggende technologie van de ID. BUZZ CARGO voldoet aan alles wat het ontwerp belooft: hij kan lange afstanden rijden, biedt maximale ruimte en heeft een gedigitaliseerde laadruimte die automatisch en online de lading met het magazijn afstemt. De ID. BUZZ CARGO gaat naar verwachting in 2022 in productie.

Nieuwe technologieën maken andere vormen van mobiliteit mogelijk. Met nieuwe concepten als de ID. BUZZ rijdt Volkswagen Bedrijfswagens de nabije toekomst in. De volledig elektrische en digitale bestelbus zal autonoom rijden bij de levering van goederen mogelijk maken, ook in gebieden waar toegangsbeperkingen gelden. Het model wordt tussen de Caddy en Transporter gepositioneerd. Dr. Thomas Sedran, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens: “Met de ID. BUZZ CARGO betreedt Volkswagen Bedrijfswagens een nieuw tijdperk van elektromobiliteit en autonoom rijden. Deze bus heeft met zijn zero-emissie de potentie om wereldwijd een groot succes te worden. Door de iconische T1 in een volledig nieuw jasje te verpakken, krijgt elektrische mobiliteit tegelijkertijd een herkenbaar en vertrouwd gezicht.”

Het ID. BUZZ CARGO studiemodel staat op het modulaire MEB-platform, dat in de toekomst door een brede reeks elektrische modellen van de Volkswagen Group als basis gebruikt gaat worden. Een belangrijke technisch eigenschap van het MEB-platform is dat het gebruik van meerdere accuformaten mogelijk is. Daardoor heeft de ID. BUZZ CARGO een WLTP-rijbereik van zo’n 330 kilometer tot meer dan 550 kilometer (WLTP). Een solardak kan de actieradius van de elektrische bedrijfswagen nog verder verhogen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.