Leusden,
24
november
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

ID. Buzz Cargo ‘Belofte van het Jaar 2023’ bij Bestelauto van het Jaar-verkiezing

  • Duurzaam: vanaf de basis ontworpen als elektrische bestelwagen 
  • Typisch Volkswagen Bedrijfswagens: praktisch, comfortabel, robuust en veilig
  • Enthousiast ontvangen door ondernemers
Samenvatting

De Volkswagen ID. Buzz Cargo is bij de Bestelauto van het Jaar 2023-verkiezing van Automotive Magazine uitgeroepen tot ‘Belofte van het Jaar’, de prijs die wordt uitgereikt aan een veelbelovende nieuwkomer. De ID. Buzz Cargo is vanaf de basis ontworpen als elektrische bestelwagen. Daarmee - én met typische Volkswagen Bedrijfswagens-kwaliteiten als kwaliteit, comfort en uithoudingsvermogen - is hij ideaal voor ondernemers die ook werk maken van duurzaamheid.

De ID. Buzz Cargo dankt de titel ‘Belofte van het Jaar 2023’ vooral aan zijn duurzame focus. Hij is de eerste bedrijfswagen van Volkswagen én de eerste in zijn segment die speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Dat betaalt zich onder meer uit in de grootste actieradius op de markt en maximaal gebruiksgemak. Ook met zijn robuuste inslag en hoge veiligheidsniveau is hij klaar voor elke klus. Bovendien staat de professionele Volkswagen Bedrijfswagens-organisatie achter elke ID. Buzz Cargo. 

400 kilometer range

De jury is duidelijk gecharmeerd van de elektrische Volkswagen: “De auto roept met zijn retro-looks veel emotie op, maar is toch ook echt een praktisch gebruiksvoorwerp met een laadruimte van 3,9 kuub, snelladen met 170 kW en een range van ruim 400 kilometer.” aldus de vakjury over de eervolle titel ‘Belofte van het Jaar’, die vandaag tijdens de Fleet Expo in Amsterdam aan de ID. Buzz Cargo werd toegekend.

Iconische look

Met zijn moderne en opvallende looks weerspiegelt de nieuwe ID. Buzz Cargo de duurzaamheid van zijn elektrische aandrijving. Dat maakt hem bij uitstek tot een visitekaartje voor ondernemers die gaan voor een duurzame toekomst; iedereen ziet in één oogopslag dat dit een elektrische bestelwagen is. Bovendien onderstreept het sympathieke uiterlijk de rijke traditie van Volkswagen Bedrijfswagens en het iconische design van de oorspronkelijke Transporter.

Wereldwijde belofte

De titel ‘Belofte van het Jaar’ van het gerenommeerde vakblad Automotive Magazine staat niet op zichzelf. Eerder dit jaar werd de ID. Buzz Cargo ook al uitgeroepen tot International Van of the Year. De nieuwe onderscheiding komt op het moment dat de eerste exemplaren van de auto in Nederland aan klanten worden uitgeleverd. De grote vraag naar de elektrisch aangedreven bestelwagen van Volkswagen Bedrijfswagens weerspiegelt overduidelijk dat ook ondernemers enthousiast én klaar zijn voor een nieuwe manier om de klus te klaren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.