Leusden,
20
juni
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Good vibrations: de Volkswagen-bus keert terug naar de USA

  • Surfers en hippies maakten de Volkswagen-bus iconisch in Noord-Amerika 
  • ID. Buzz keert terug naar Amerika en Canada: klaar voor een nieuwe generatie
Samenvatting

De cultstatus die de Volkswagen-bus in Amerika (en Canada) heeft, is terug te brengen naar de onbezorgde en vrolijke lifestyle van de hippies en surfers uit de vorige eeuw. En na ruim twintig jaar afwezigheid is het nu tijd voor een grootse return: met de lancering van de ID. Buzz komt de legendarische Volkswagen-bus namelijk weer terug op de markt in Amerika en Canada. 

Het moet al raar lopen, wil je tijdens een bezoek aan de stranden van bijvoorbeeld California en Florida géén Volkswagen T1, T2 of T3 tegen komen. De Volkswagen-bus is in Amerika onder meer populair geworden omdat hij een belangrijke rol speelde in de surfcultuur van de jaren ’60. In een Volkswagen-bus had je alle ruimte voor boards en andere spullen, en na een dag aan en op zee kon je er ook nog in slapen. En als je vrienden elders een nieuwe hotspot hadden gevonden, reed je er de dag erna gewoon heen. Zo werd de bus hét symbool van onbezorgde vrijheid.

Woodstock

Ook hippies omarmden de Volkswagen-bus. In elke T1, T2 of T3 was meer dan voldoende ruimte. Zo kon je met al je vrienden naar een camping of een festival én had je altijd je eigen plekje bij je. Met bonte beschilderingen maakten veel hippies van dit huis op wielen hún (t)huis. Het bekendste voorbeeld is de Light Bus. Deze door Robert ‘Dr. Bob’ Hieronimus beschilderde bus werd door diverse iconische foto’s op misschien wel het meest legendarische festival ooit ook wel bekend als de Woodstock-bus. In 2019 werd de Light Bus volledig gerestaureerd. 

Good vibrations

Twintig jaar geleden nam Amerika afscheid van de Volkswagen-bus. De T4 was het laatste model dat er werd geleverd en nu komt de bus terug in stijl. Op 2 juni debuteerde de ID. Buzz met lange wielbasis op het strand van Huntington Beach, een echte surfers-hotspot aan de Pacific Coast Highway in de buurt van Los Angeles. Met zijn elektrische aandrijving is de ID. Buzz klaar voor nieuwe generaties, maar hij is ruim en praktisch als altijd. En met zijn coole design geeft hij bovendien een knipoog naar zijn voorgangers. Good vibrations! 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.