Leusden,
11
februari
2022
|
16:35
Europe/Amsterdam

Gecamoufleerde ID. Buzz bezoekt Nederland op weg naar wereldpremière

Samenvatting

In aanloop naar zijn officiële wereldpremière op 9 maart aanstaande is de Volkswagen ID. Buzz ‘on tour’ in Europa om meters te maken. Een gecamoufleerd prototype van de volledig elektrisch aangedreven bus doet momenteel een groot aantal Europese steden aan. Deze week was het de beurt aan Amsterdam.

Nadat de ID. Buzz al opdook in Barcelona, Parijs en Londen, maakte hij ditmaal zijn opwachting  in Amsterdam. In het centrum van de hoofdstad en dan vooral op de smalle wegen langs de grachten liet de nieuwe elektrisch aangedreven bus zien hoe wendbaar hij is. Daarbij presteert hij fluisterstil en emissievrij en scoort hij in elke drukke stad, milieuzone en daar buiten (bonus)punten. Direct na de trip door Amsterdam ging de ID. Buzz op weg naar zijn volgende bestemmingen. De Europese toer is intensief en daarmee de ultieme voorbereiding voor aanvang van de serieproductie.

Gecamoufleerd maar herkenbaar

De ID. Buzz die momenteel door Europa reist, is gecamoufleerd. Ondanks de verhullende psychedelische patronen en kleuren is al wel zichtbaar dat het design van de bestelwagen is gebaseerd op dat van zijn iconische voorganger: de Volkswagen T1 Bus, die ook wel liefkozend ‘Bulli’ wordt genoemd. In 2017 presenteerde Volkswagen een eerste studiemodel van de ID. Buzz. Tijdens de wereldpremiere op 9 maart worden het definitieve design en de specificaties van de nieuwe bus - die leverbaar wordt in een personenwagen- en bedrijfswagenvariant - bekendgemaakt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de ID. Buzz? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.