Leusden,
18
januari
2018
|
07:55
Europe/Amsterdam

European Innovation Award voor slim interieurconcept California XXL

European Innovation Award voor California XXL

  • Volkswagen California XXL: studiemodel voor grote camper op basis van Crafter
  • Volop ruimte, variabele douche-/toiletunit, app voor bediening van vele functies

Het is nog een studiemodel, maar hij wint al wel belangrijke prijzen: de Volkswagen California XXL, de camper van morgen, is onderscheiden met de European Innovation Award 2018 voor zijn innovatieve interieur.

Raymond Eckl, voorzitter van de internationale jury en hoofdredacteur van ‘Camping, Cars & Caravans’ over de European Innovation Award voor de California XXL: ‘Het interieurdesign van het studiemodel op basis van de Crafter is zowel stijlvol als puristisch. Het doel van de ontwikkelaars was om de ruimte optimaal te benutten en een harmonische indeling te realiseren. Dat is perfect gelukt. Doordachte details als de variabele douche-/toiletunit en het grote bed met verwarming/ventilatie, uitschuifbare werkbladen, vloerverwarming en een panoramadak met lichtstrips maken het interieur helemaal áf. En daarbij zijn vele functies ook nog via een app te bedienen.’

California XXL

De Volkswagen California XXL is een studie voor een grote camper op basis van de Crafter. Hij heeft een vast, verhoogd dak en een verlengde achterzijde met daarin een ruim slaapgedeelte. Ook beschikt hij over een speciale (speel-)ruimte voor kinderen en een variabele douche-/toiletunit. Daarmee is hij in alle opzichten de grote broer van de iconische Volkswagen California. Het studiemodel heeft vierwielaandrijving en luchtvering. Het gevoel van vrijheid wordt nog eens versterkt door het feit dat de California XXL zodanig is ontworpen dat hij in enkele minuten startklaar kan zijn voor de volgende trip of etappe.

European Innovation award

De European Innovation award 2018 werd toegekend door een internationale vakjury met vertegenwoordigers van 17 Europese camper-, caravan- en campingtijdschriften en bloggers in de caravanbranche. De European Innovation Award voor de Volkswagen California XXL werd uitgereikt op de CMT in Stuttgart, de grootste vakantie- en vrijetijdsbeurs van Europa.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.