Leusden,
18
juli
2019
|
09:44
Europe/Amsterdam

Emissievrij rolstoelvervoer: de e-Crafter rolstoelbus

  • Multifunctioneel personenvervoer: 2 rolstoelplekken, 8 volwaardige zitplaatsen
  • Bij uitstek geschikt voor vervoer in de stad: stil en zonder uitstoot
  • Kwaliteit: ontwikkeld met specialist Tribus, alle garanties van kracht

Volkswagens Bedrijfswagens maakt emissievrij rolstoelvervoer mogelijk met de e-Crafter rolstoelbus, die in samenwerking met ombouwspecialist Tribus is ontwikkeld. Deze volledig elektrisch aangedreven Crafter beschikt over twee rolstoelplaatsen en acht volwaardige zitplaatsen. Deze rolstoelvariant voldoet aan de door de fabriek gestelde hoge kwaliteitseisen en alle garanties blijven van kracht.

De nieuwe e-Crafter rolstoelbus beschikt over twee rolstoelplekken die via de achterportieren goed toegankelijk zijn. Andere passagiers kunnen ook de zij-ingang gebruiken: op de plek waar zich normaal de passagiersstoel bevindt, is een handige verlaagde instap gecreëerd. Als de rolstoelplekken niet in gebruik zijn, biedt de e-Crafter met volwaardige stoelen plaats aan acht passagiers. Ook deze uitvoering is te besturen door houders van een B-rijbewijs

Goedgekeurd door Volkswagen

De e-Crafter rolstoelbus is goedgekeurd door fabrikant Volkswagen Nutzfahrzeuge. Dat betekent dat hij voldoet aan de door de fabriek gestelde hoge kwaliteits- en veiligheidseisen én dat alle garanties van kracht zijn en blijven. Taxi-ondernemers kunnen de e-Crafter rolstoelbus naar eigen wens samenstellen dankzij de beschikbaarheid van een brede range aan opties.

Fluisterstil en emissievrij

De e-Crafter rolstoelbus is bij uitstek geschikt voor gebruik in de stedelijke omgeving. Door de elektrische aandrijving rijdt hij fluisterstil en stoot hij geen schadelijke gassen uit. Daardoor is hij welkom in elke milieuzone. Voor maximale efficiency kan de e-Crafter rolstoelbus uitgerust worden met het ecodrive-systeem. De actieradius is 173 km*. De e-Crafter rolstoelbus is geschikt voor snelladen (40 kW): een lege accu is tijdens een (lunch)pauze van een uur (80 procent in drie kwartier) volledig te laden. Tevens krijg je standaard bij een e-Crafter advies van een expert over opladen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Al het goede van de CrafterDe e-Crafter rolstoelbus beschikt over alle sterke punten van de Crafter, zoals een perfecte toegankelijkheid en een hoog comfortniveau. Ook beschikt hij over geavanceerde veiligheidsvoorzieningen als Multi collision brake en Side wind assist. Tevens is bij de e-Crafter het door de fabriek voorgeschreven onderhoud de eerste 8 jaar standaard inbegrepen en krijg je 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu. Zo houd je je kosten in de hand. 

Vervoers- en taxiondernemers die een e-Crafter rolstoelbus inzetten, kunnen naast alle wettelijke subsidies en milieuaftrekvoordelen rekenen op nog eens een extra duurzaamheidpremie van € 7.500. 

Voor meer informatie: https://www.vwbedrijfswagens.nl/nl/maatwerk/carrosseriebouw/Rolstoelbus.html.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) De opgegeven actieradius is de actieradius die tot stand is gekomen na het rijden van de testrondes volgens de geldende emissiestandaard in Europa (NEDC). In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van de rijstijl, de snelheid, de bandenkeuze, het gebruik van comforten externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rijomstandigheden. Elektriciteitsverbruik in kWh/100 km: 21.5 (gemiddeld), CO₂ emissies in g/km: 0 (verwijst naar de CO₂ emissies tijdens het rijden. De totale CO₂ emissies zijn afhankelijk van de wijze waarop de stroom is opgewekt. Daarom adviseert Volkswagen Bedrijfswagens het gebruik van groene stroom). Neem contact op met je plaatselijke Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor details over de standaarduitrusting en opties.