Leusden,
21
november
2019
|
11:40
Europe/Amsterdam

Eerste e-Crafter rolstoelbus van Nederland voor Noot

  • Elektrisch aangedreven rolstoelbus belangrijke bijdrage aan realisatie milieudoelen
  • Multifunctioneel comfort: twee rolstoelplekken, acht volwaardige zitplaatsen
  • e-Crafter onderscheiden met Taxi Innovatie Prijs 2019

Noot Personenvervoer uit Ede heeft de eerste e-Crafter rolstoelbus van Nederland in gebruik genomen. De elektrisch aangedreven Crafter met twee rolstoelplaatsen en acht volwaardige zitplaatsen speelt een belangrijke rol bij het realiseren van de ambitieuze klimaatdoelen van Noot. De e-Crafter rolstoelbus is ontwikkeld in samenwerking met ombouwspecialist Tribus. Dit eerste exemplaar werd afgeleverd door Volkswagen Bedrijfswagens-dealer Zijm.

Noot Personenvervoer uit Ede is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in groepsvervoer en rolstoelvervoer. Met een vloot van ruim 2.000 personenauto’s, busjes en (rolstoel)taxi’s brengt het bedrijf dagelijks duizenden personen veilig en comfortabel op de plaats van bestemming. Noot heeft zichzelf daarbij ambitieuze milieudoelen opgelegd. Voor 2019 was het doel een CO2-reductie van 40%. Onder meer door de inzet van elektrisch aangedreven voertuigen zoals de e-Crafter rolstoelbus is Noot daarin geslaagd. Ten opzichte van 2015 komt de totale vermindering van de CO2-uitstoot zelfs uit op 85%. 

Praktisch en zorgeloos

De e-Crafter rolstoelbus is ontwikkeld in samenwerking met ombouwspecialist Tribus. Hij heeft twee rolstoelplaatsen, die via de achterportieren eenvoudig toegankelijk zijn. Daarnaast zijn er acht volwaardige zitplaatsen. Met zijn elektrische aandrijving is de e-Crafter op maat gemaakt voor vervoer in de stedelijk omgeving. Hij rijdt fluisterstil en stoot daarbij geen schadelijke gassen uit. Hij is dan ook welkom in elke milieuzone. Met het slimme eco-drive systeem heeft hij een actieradius tot 173 km*. Dankzij de 40 kW-snellaadmogelijkheid is de hoogvoltaccu in drie kwartier tot 80% te laden. 

De e-Crafter rolstoelbus staat ook voor zorgeloos elektrisch vervoer: het voorgeschreven onderhoud is gedurende 8 jaar inbegrepen en voor de hoogvoltaccu geldt een garantietermijn van 8 jaar. De e-Crafter rolstoelbus is naar eigen wens samen te stellen.

Taxi Innovatie Prijs

De keuze van Noot is niet voor niets op de e-Crafter gevallen. De nieuwste, emissievrij rijdende rolstoelbus wordt alom geprezen in de branche. Zo is hij onlangs nog onderscheiden met de Taxi Innovatie Prijs. Deze award wordt toegekend aan ‘vernieuwende producten of diensten waar de taxisector mee vooruit kan’, aldus de jury. 

Specialist in bedrijfswagens op maatDe e-Crafter rolstoelbus is één van de vele bedrijfswagens op maat die Volkswagen levert. Door de gespecialiseerde dienstverlening in de Volkswagen Bedrijfswagens Centra en een uitgebreid netwerk van op-en ombouwpartners, levert Volkswagen Bedrijfswagens een uitgebreid programma van bedrijfswagens op maat. Bekijk hier alle maatwerkoplossingen.

*) De opgegeven actieradius is de actieradius die tot stand is gekomen na het rijden van de testrondes volgens de geldende emissiestandaard in Europa (NEDC). In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van de rijstijl, de snelheid, de bandenkeuze, het gebruik van comfort- en externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rij-omstandigheden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.