Leusden,
07
januari
2019
|
16:48
Europe/Amsterdam

e-Crafter Solar koelwagen: rijdt én koelt elektrisch

e-Crafter Solar koelwagen: rijdt én koelt elektrisch

  • Volledig elektrische koelwagen ideaal voor duurzame distributie in de stad
  • Innovatief elektrisch koelsysteem, mede gevoed door de zon
Samenvatting

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen. Deze ultieme, duurzame besteller voor leveringen aan onder meer horeca-ondernemers in de binnenstad, beleeft vandaag zijn debuut tijdens de Horecava, de belangrijkste beurs voor de horecabranche in Nederland.

Duurzame distributie van gekoelde levensmiddelen in binnenstedelijke gebieden is een belangrijk thema. Volkswagen Bedrijfswagens levert daarvoor specifieke oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Goede voorbeelden zijn de Solar koelwagens van Volkswagen Bedrijfswagens, die zijn uitgerust met een innovatief elektrisch koelsysteem dat mede door de zon wordt gevoed. Dankzij een nauwe samenwerking met ombouwspecialist Carrosseriefabriek Harderwijk levert Volkswagen Bedrijfswagens voor elk gebruik en iedere toepassing een geschikte, efficiënte koelombouw op maat.

Volledig elektrisch, met hoog-rendement zonnepanelen

Door de voordelen van de nieuwe, volledig elektrische e-Crafter te combineren met de innovatieve Solar koelwagentechnologie, introduceert Volkswagen Bedrijfswagens tijdens de Horecava de overtreffende trap in duurzaamheid. Het dak van deze volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen is voorzien van hoog-rendement zonnepanelen, waarmee de transportkoeling de juiste koeling garandeert zonder dat daar een brandstofmotor aan te pas komt. Omdat het koelsysteem volledig los staat van de hoogvolt-accu, heeft het systeem geen invloed op de actieradius van de bus. Met de e-Crafter Solar koelwagen draagt de horeca en de detail- en groothandel bij aan duurzaam en milieuvriendelijk vervoer van gekoelde producten in de stad.

Uitbreidingspakketten koelsysteem

Het basis accupakket voor het koelsysteem bevat een capaciteit van minimaal 5,5 uur continue koeling. Daarnaast levert Volkswagen Bedrijfswagens uitbreidingspakketten waarmee tot maximaal 11 uur continu gekoeld kan worden.

Overdag rijden, ’s nachts laden

De hoogvolt-accu van de e-Crafter is op verschillende manieren op te laden. Bij een snellaadstation neemt het tot tachtig procent opladen maar 45 minuten in beslag. Veel bedrijven kiezen voor ‘overdag rijden en ’s nachts laden’, zodat hun werk overdag niet beïnvloed wordt door het opladen van de accu. In dat geval is met een wisselstroom wallbox (7,2 kW) het volledig laden tijdens nachtelijke uren in vijf uur en twintig minuten afgerond. Zowel de hoogvoltage-batterij van de e-Crafter als de accu van het Solar koelsysteem wordt in deze tijd opgeladen. De accu van het koelsysteem maakt hierbij gebruik van een eigen 220V stekkeraansluiting.

Complete uitrusting en dienstenpakketNet als elke e-Crafter is ook de e-Crafter Solar koelwagen voorzien van een zeer complete standaarduitrusting, waarbij onder meer automatische airconditioning, een comfortstoel voor de bestuurder, stoelverwarming, LED-verlichting en de modernste comfort- en veiligheidsverhogende assistentiesystemen zijn inbegrepen. Bovendien ondersteunt Volkswagen Bedrijfswagens ondernemers bij de overstap naar elektrisch rijden met een uitgebreid pakket aan diensten. Dit dienstenpakket bevat onder meer:

  • Standaard 8 jaar onderhoud en APK
  • Advies van een expert over opladen
  • De Mijn Volkswagen bedrijfswagen app
  • Uitgebreide mogelijkheden voor subsidies.

Passend advies in e-logistiek

De definitieve prijzen van de e-Crafter Solar koelwagen worden in een later stadium bekendgemaakt. Bezoekers van de Horecava kunnen deze elektrische koelwagen echter vanaf vandaag al bezichtigen. Op de stand van Volkswagen Bedrijfswagens kunnen ze niet alleen uitgebreid kennismaken met de innovatieve koelwagen, maar ook met de vele andere vormen van duurzame logistiek die het merk te bieden heeft.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.