Leusden,
08
oktober
2019
|
10:33
Europe/Amsterdam

e-Crafter rolstoelbus genomineerd voor Taxi Innovatie Prijs 2019

  • Bekendmaking award tijdens Taxi Expo 2019
  • Volkswagen Bedrijfswagens schaart zich bij de laatste drie
  • Erkenning voor emissievrij rolstoelvervoer van Volkswagen Bedrijfswagens
Samenvatting

Volkswagen Bedrijfswagens is met de nieuwe, elektrische e-Crafter rolstoelbus genomineerd voor de Taxi Innovatie Prijs 2019. Deze felbegeerde award binnen de taxibranche wordt op donderdag 10 oktober tijdens de Taxi Expo 2019 uitgereikt aan één van de drie overgebleven genomineerden.

De Taxi Innovatie Prijs is een initiatief van het taxivakblad TaxiPro en wordt voor het derde jaar op rij toegekend aan een vernieuwend product of innovatieve dienst waar de taxisector mee vooruit kan. Voor de prijs waren dit jaar naast de e-Crafter rolstoelbus in eerste instantie nog zes andere producten en diensten genomineerd, waaronder de Lagevloerbus Civitas Economy van Tribus. Hiervoor dient de Crafter lengte 4 met dieselmotor als basis. Inmiddels is de e-Crafter rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens doorgedrongen tot de laatste drie kanshebbers voor de Taxi Innovatie Prijs 2019.

Emissievrij en fluisterstil

De e-Crafter rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens is ontwikkeld in samenwerking met diezelfde ombouwspecialist Tribus. Deze volledig elektrisch aangedreven Crafter beschikt over twee rolstoelplaatsen en acht volwaardige zitplaatsen. De twee rolstoelplekken zijn via de achterportieren goed toegankelijk. Andere passagiers kunnen ook de zij-ingang gebruiken: op de plek waar zich normaal de passagiersstoel bevindt, is een handige verlaagde instap gecreëerd. 

Als de rolstoelplekken niet in gebruik zijn, biedt de e-Crafter met volwaardige stoelen plaats aan acht passagiers. Ook deze uitvoering is te besturen door houders van een B-rijbewijs.

De e-Crafter rolstoelbus is bij uitstek geschikt voor gebruik in de stedelijke omgeving. Door de elektrische aandrijving rijdt hij fluisterstil en stoot hij geen schadelijke gassen uit, waardoor hij in elke milieuzone welkom is. Voor maximale efficiency kan de e-Crafter rolstoelbus uitgerust worden met het ecodrive-systeem. De actieradius is 173 km*. De e-Crafter rolstoelbus is geschikt voor snelladen (40 kW): een lege accu is tijdens een (lunch)pauze van een uur (80 procent in drie kwartier) volledig te laden. 

Tailormade voor de taxibranche

Taxiondernemers kunnen de e-Crafter rolstoelbus geheel naar eigen wens samenstellen dankzij de beschikbaarheid van een brede range aan opties.  Daarnaast is bij de e-Crafter het door de fabriek voorgeschreven onderhoud de eerste 8 jaar standaard inbegrepen, evenals 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu. 

Vervoers- en taxiondernemers die een e-Crafter rolstoelbus inzetten, kunnen naast alle wettelijke subsidies en milieuaftrekvoordelen rekenen op een extra duurzaamheidpremie van € 7.500. 

Voor meer informatie over de e-Crafter rolstoelbus van Volkswagen Bedrijfswagens: https://www.vwbedrijfswagens.nl/nl/maatwerk/carrosseriebouw/Rolstoelbus.html.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) De opgegeven actieradius is de actieradius die tot stand is gekomen na het rijden van de testrondes volgens de geldende emissiestandaard in Europa (NEDC). In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van de rijstijl, de snelheid, de bandenkeuze, het gebruik van comfort- en externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rij-omstandigheden.