Leusden,
10
maart
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

De e-load up! – emissievrije, compacte stadsbesteller van Volkswagen Bedrijfswagens

  • Emissievrij, compact en wendbaar – ideaal voor stadsdistributie
  • Praktisch ingerichte laadruimte met 990 liter volume
  • Luxueus uitgerust én connected
  • Ook leverbaar als load up! op benzine en eco-load up! op CNG

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de nieuwe e-load up!, de elektrische en compacte doch ruime bestelwagen voor in de stad.

De nieuwe, volledig elektrisch aangedreven Volkswagen e-load up! heeft een laadruimte met een inhoud van maximaal 990 liter en een laadvermogen van 361 kilogram. De laadruimte van de e-load up! is onder meer voorzien van een scheidingsrek, een houten laadvloer met sjor-ogen en speciale bescherming voor de zijportieren. Handig voor in de stad is dat de achterste zijdeuren en de achterklep zelfs op krappe parkeerplekken ruim toegang bieden, voor optimaal gebruiksgemak.

Met snellader in 30 minuten 80% geladen
De 100% elektrisch aangedreven e-load up! is ideaal voor gebruik in stedelijke milieuzones, bijvoorbeeld voor koeriers- en bezorgdiensten. Maar ook voor servicetechnici van bouwbedrijven en gemeentelijke instellingen. De 60 kW/82 pk sterke e-load up! beschikt over een lithium-ion-accu die in de bodem van de auto is geïntegreerd en een maximale actieradius heeft van 160 km2). Met de snellader kan de batterij in slechts 30 minuten 80% geladen worden. De e-load up! wordt standaard geleverd met een Bosch-laadpunt en twee laadkabels, een voor thuis laden en een voor laden onderweg.

Luxueus én connected
De e-load up! is niet alleen goed voor het milieu en zijn lading, maar ook voor zijn twee inzittenden. De uitrusting van deze besteller is zeer compleet met onder meer een automatische transmissie, Climatronic automatische airco, navigatie-en infotainmentsysteem ‘Maps + More’, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, stoelverwarming, warmtewerende én verwarmbare voorruit, elektrisch bedienbare voorportierramen, Hill Hold functie en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. En heel veilig voor in de stad: de e-load up! is ook standaard uitgerust met City Emergency Braking, een noodremsysteem voor stadsverkeer.

Met het Car-Net connectiviteitssysteem heeft de berijder toegang tot een brede reeks voertuigfuncties. Zo kan de berijder hiermee onder andere voor vertrek de airco op afstand activeren, om zo de gewenste temperatuur in de auto in te stellen. Als de e-load up! is aangesloten op een laadpunt, dan kan de resterende oplaadtijd worden ingezien. Het laden kan via Car-Net op afstand worden gestart of gestopt met de smartphone.

De e-load up! is voorzien van aërodynamische 15-inch lichtmetalen ‘Blade’ velgen, LED-dagrijverlichting en 65% getinte ruiten vanaf de B-stijl. De bumpers, spiegels en deurgrepen zijn in kleur gespoten. Het interieur is fraai afgewerkt met onder meer verchroomde details en lederen bekleding met blauwe stiksels voor stuurwiel, handremgreep en schakelpookknop.

Lage Total Cost of Ownership
Nog een sterk punt van de Volkswagen e-load up! is de zeer lage Total Cost of Ownership (TCO). De combinatie van een scherpe aanschafprijs en een beperkt stroomverbruik resulteert in aantrekkelijk lage gebruikskosten. De e-load up! biedt bovendien belangrijke financiële pluspunten voor ondernemers. Zo bedraagt de fiscale bijtelling slechts 4% en is deze volledig elektrisch aangedreven auto vrijgesteld van MRB. Deze compacte stadsbesteller komt ook in aanmerking voor maximaal 36% milieu-investeringsaftrek (MIA).

Easy Electric - makkelijk, bereikbaar én CO2-neutraal
Met ‘Easy Electric’ maakt Volkswagen Bedrijfswagens elektrisch rijden extra bereikbaar en makkelijk voor ondernemers. Voor een vast bedrag vanaf 459 euro4) per maand zijn niet alleen onderhoud en reparaties, maar ook banden, verzekering en pechhulp inbegrepen. Tevens inbegrepen is een Smart-laadpakket inclusief installatie en een vierjarig hostingabonnement. Daarbij hoort ook voor de duur van vier jaar een abonnement op Car-Net online diensten en een pre-paid laadpas inclusief 10.000 km gratis HollandseWind-stroom van Eneco voor CO2-neutraal rijden.

Ook leverbaar: load up! op benzine en eco-load up! op CNG
Naast de elektrische e-load-up! lanceert Volkswagen Bedrijfswagens ook load-up! varianten op benzine en CNG. Zo is deze compacte stadsbesteller er ook met de bekende 1.0-liter benzinemotor met 44 kW/60 pk, die gemiddeld slechts 4,1 l/100 km3 verbruikt (CO2: 96 g/km). Een andere optie is de eco-load up!, geschikt voor Compressed Natural Gas (CNG, ofwel aardgas of Groengas uit biomassa). Het gemiddelde aardgasverbruik van 2,9 kg/100 km3) komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km.

Vanafprijzen
De e-load up! heeft een vanafprijs van 22.423 euro1) inclusief BPM en exclusief BTW. Via Easy Electric is deze elektrische besteller al te rijden vanaf 459 euro4) per maand. De load up! op benzine is leverbaar vanaf 10.782 euro1) inclusief BPM en exclusief BTW. De eco-load up! op CNG is er vanaf 13.019 euro1) inclusief BPM en exclusief BTW.

1) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn inclusief BPM en exclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.volkswagenbedrijfswagens.nl.
2) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

3) De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.
4) Genoemd tarief inclusief MIA, exclusief BTW, op basis van 48 maanden en 20.000km per jaar.