Leusden,
08
november
2016
|
12:02
Europe/Amsterdam

Crafter2Craftsmen: nieuwe Crafter op tournee langs Europese vakmensen

  • 42.000 kilometer door 30 landen in vier maanden tijd
  • Internationale kwaliteitscheck door enkele van de meest ongebruikelijke vaklieden op hun vakgebied

Volkswagen Bedrijfswagens stuurt de nieuwe Crafter en route, dwars door Europa. Vier maanden, 42.000 kilometer en dertig landen, over uiteenlopende typen wegen en onder diverse klimaatcondities. Het doel: de meest bijzondere vakmannen vinden in elk land en ontdekken wat hen drijft tot perfectie.

De gloednieuwe Crafter, International Van of the Year 2017, is meer dan ooit afgestemd op de behoeften en vereisten van zijn vele gebruikers. Het resultaat is een bedrijfswagen die praktischer, economischer en innovatiever is dan ooit tevoren, waarmee hij is voorbereid op de uitdagingen van alledag in uiteenlopende ambachten.

Oog voor kwaliteit
Carsten Sass, Hoofd Verkoop van Volkswagen Bedrijfswagens in Duitsland: “We hebben de nieuwe Crafter in nauwe samenwerking met onze klanten ontwikkeld en extra aandacht besteed aan kwaliteit. Ons doel met Crafter2Craftsmen is te laten zien hoe betrouwbaar de nieuwe Crafter daadwerkelijk is en de wijze waarop hij perfect past bij de dagelijkse behoeften van zelfs de meest bijzondere vakmensen.”

De Crafter2Craftsmen tournee start in Hannover, bij het hoofdkantoor van Volkswagen Bedrijfswagens. Van daaruit voert de route naar de koffiebranderij van Andreas Berndt (56). Hij brandt koffiebonen en creëert bijzondere koffiemelanges, met speciale aandacht voor een zorgvuldige verwerking. Zijn werk als meesterbrander vervult hem met trots. Berndt leerde zijn vak in branderijen in heel Europa. Hij brandt de koffiebonen hoofdzakelijk zelf, maar ook zijn zonen Fabian (27) en Fleming (23) steken de handen uit de mouwen in het familiebedrijf.

Van doedelzakfabrikant tot windmolenrestaurateur
De volgende twee stops voor de Crafter bevinden zich in Frankrijk en Spanje, en vervolgens Marokko en IJsland. En wat te denken van een doedelzakfabrikant in Schotland, een restaurateur van windmolens in Nederland, de Koninklijke Deense bloemenleverancier of een as-smid in Zweden. Wat hen met elkaar verbindt? Oog voor perfectie. Gedurende de komende maanden onderwerpt de Crafter zich aan de ultieme kwaliteitscheck, en legt daarbij tegelijk nog even een afstand af die gelijk is aan de omtrek van de aarde.

De complete reis van de Crafter is te volgen via social media kanalen als Facebook en Twitter, maar ook op de microsite www.crafter2craftsmen.com.

Volg de Crafter2Craftsmen via de volgden links:
www.facebook.com/crafter2craftsmen
www.instagram.com/volkswagen_nutzfahrzeuge_vwn
https://twitter.com/search?q=crafter2craftsmen

De nieuwe Volkswagen Crafter wordt in het voorjaar 2017 in Nederland geïntroduceerd. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de introductie en alle details van de nieuwe Crafter, kunnen terecht op www.volkswagenbedrijfswagens.nl/denieuwecrafter.