04
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Connexxion koopt 50 Volkswagens Crafter Kombi

Connexxion Taxi Services heeft gekozen voor de Volkswagen Crafter Kombi met de 80 kW/109 pk sterke vijfcilinder 2.5 TDI turbodieselmotor. Deze motor is standaard voorzien van een roetfilter.


De Crafter Kombi zoals die wordt geleverd heeft een GVW van 3,5 ton en een wielbasis van 3,25 meter. De auto biedt royaal plaats aan negen personen inclusief de chauffeur. De instap van de passagiers, via de grote schuifdeur aan de rechterzijde van de auto, is zeer ruim. Diverse indelingen van het interieur zijn mogelijk.

De dealerorganisatie van Volkswagen Bedrijfswagens verzorgt de serviceverlening en het onderhoud aan de Volkswagens Crafter Kombi van Connexxion.


De Volkswagens Crafter Kombi worden voorzien van belettering door VinyTouch (www.vinytouch.nl) in Nijkerk, een dochterbedrijf van Pon Holdings. VinyTouch heeft naam gemaakt met het aanbrengen van logo’s, huisstijlen en reclame-uitingen op auto’s, vrachtauto’s, gebouwen, treinen en zelfs vliegtuigen.


Connexxion, de marktleider in groepsvervoer in Nederland, zet de Volkswagens Crafter in bij Connexxion Taxi Services. Deze divisie richt zich op de uitvoering van kleinschalig personenvervoer in geheel Nederland – zoals groepsvervoer, vervoer voor (zorg)instellingen en directievervoer (Connexxion Business Taxi) – en voert ook ritten in het openbaar vervoer uit in opdracht van Connexxion Openbaar Vervoer. De totale vloot van Connexxion Taxi Services omvat zo’n 4.000 voertuigen. Connexxion is onderdeel van het Franse Transdev, dat voor een belangrijk deel in handen is van de Franse Staat. Transdev opereert wereldwijd en is een van ‘s werelds grootste vervoersondernemingen.


Fotobijschrift foto 3:

Ernst Jan van Eykelenburg directeur Volkswagen Bedrijfswagens

Fred Rooijakers directeur Connexxion Taxi Service