Leusden,
26
juli
2018
|
10:57
Europe/Amsterdam

California 30 Years viert verjaardag iconische Volkswagen-camper

California 30 Years viert verjaardag iconische Volkswagen-camper

  • Jubileummodel in beperkte oplage van 999 exemplaren
  • Nieuwe Bright Wood-afwerking in keuken en op kastjes
Samenvatting

Volkswagen Bedrijfswagens viert de dertigste verjaardag van zijn iconische California met de speciale California 30 Years. Het exclusieve model wordt onthuld op de Caravan Salon in Düsseldorf (25 augustus – 2 september) en wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 999 exemplaren.

De eerste California uit 1988 werd gebouwd op basis van de T3, met zijn luchtgekoelde, achterin geplaatste boxermotor. Hij was in eerste instantie leverbaar in twee kleuren: Pastel Wit of Marsala Rood. De slimme keukenunit was uitgevoerd in stijlvol wit en grijs. Door de combinatie van de scherpe prijs, zijn slimme indeling en het robuuste karakter werd de California direct een bestseller: alleen al in het eerste jaar werden er 5.000 verkocht. In de jaren erop won de California verder aan populariteit. Van de T3-generatie werden in totaal 22.000 exemplaren verkocht. De California T3 heeft nu de klassiekerstatus, maar misschien wel belangrijker is dit: élke California heeft een cultstatus.

Volkswagen Bedrijfswagens heeft in de afgelopen 30 jaar verschillende speciale edities van de California gelanceerd. De nieuwe California 30 Years treedt in de voetsporen van onder meer de Freestyle (2002), NoLimit (2007) en Generation (2013), die sindsdien zijn uitgegroeid tot verzamelaarsobjecten.

999 exemplaren

Hetzelfde potentieel heeft de California 30 Years, waarvan alle 999 exemplaren zijn voorzien van twee badges met daarop het productienummer. Deze speciale uitvoering is verder te herkennen aan zijn hefdak en spiegelkappen in de contrasterende kleur Metallic Reflex Silver of Metallic Indium Grey. De b-stijlen van de California 30 Years zijn in hoogglans zwart uitgevoerd. Het model staat op 17 inch lichtmetalen Cascavel-velgen in de kleur zilver of antraciet.

Bright Wood-afwerking

In het interieur valt de Bright Wood-afwerking van de keuken en de kasjes op. Standaard is de California 30 Years uitgerust met Camper-interieurverlichting met led-lampjes in het hefdak, de achterklep en de keuken. Aan de achterzijde van de camper is een aansluiting aangebracht voor een buitendouche. De interieurverwarming kan zowel met een afstandsbediening als met knoppen in het interieur worden bediend en maakt kamperen in de lente en herfst een stuk comfortabeler.

download
Welkom bij de klassiekers: de Volkswagen California is 30 jaar

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.