23
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

`bulli-werkplaats` voltooit eerste restauratieproject


De restauratie van de T2 Camper is uitermate grondig uitgevoerd. De auto is om te beginnen volledig gedemonteerd. Vervolgens zijn aangetaste plaatdelen ontdaan van roest of vervangen. De Bulli is op wens van de klant opnieuw in de kleuren Beigegrijs en Titiaanrood gespoten. In het interieur bleef de originele (gezellige) Westfalia-uitvoering behouden. Het keukentje werd opnieuw opgebouwd en de stoelen werden met licht leder bekleed. De rode stiksels zorgen daarbij voor een opvallend accent. De totale restauratie heeft zes maanden in beslag genomen. Elke stap in het proces is daarbij uitvoerig gedocumenteerd én gefotografeerd.


Op tournee

De ‘Romantik-Bulli’ gaat de komende maanden op Europese tournee waarbij hotels in 12 landen worden aangedaan. Individuele Romantik Hotels kunnen de bus dan voor  promotionele doeleinden inzetten. De hotel- en restaurantketen viert zijn 40-jarige bestaan onder het motto Romantik 4.0. De Bulli T2 Camper uit 1972 sluit daar perfect bij aan omdat hij uitnodigt tot ontdekken en genieten. 


Bedrijfswagen-restauratie bij de bron

De ‘Bulli-werkplaats’ van Volkswagen Nutzfahrzeuge  in Hannover is begin april officieel geopend. De restauratieafdeling zelf bestaat echter al sinds 2007. De focus ligt uiteraard volledig op klassieke Volkswagen-bedrijfswagens. De restauratievraag is groot: vooral de Transporter T1 en T2 zijn echt cult-wagens. Overigens heeft de fabriek zelf al meer dan 100 Transporters van verschillende typen en bouwjaren als restauratieobject opgekocht. Juist in het jaar waarin Volkswagen Bedrijfswagens in Nederland het 65-jarige bestaan van de Transporter viert is dit een mooie aanvulling op de diensten van de fabriek in Hannover.