Leusden,
02
juni
2022
|
17:47
Europe/Amsterdam

Bestelbus uit ‘59 is de mooiste Volkswagen-bus van Nederland

  • 75 iconische bussen maken historische tour door Nederland
  • Jury verkiest prachtige T1 tot mooiste bus van het land
  • Elektrische ID. Buzz: de toekomst van de Volkswagen-bus.
Samenvatting

Een met veel liefde gerestaureerde Volkswagen T1 ‘Kastenwagenuit 1959 is gekozen tot de mooiste bus van Nederland. De bus is eigendom van Aart van Geffen van Bouwbedrijf Arin uit Hedel, dat de afgelopen decennia met alle generaties Volkswagen-bus heeft gewerkt. Juryvoorzitter Klaus Zyciora, Hoofd Design van de Volkswagen Groep: “Het was een geweldige ervaring om een dag tussen zo'n grote verscheidenheid aan Volkswagen-bussen en hun eigenaren door te brengen. Daarbij was het moeilijk kiezen, want meerdere bussen waren de titel ‘Mooiste bus van Nederland’ waardig. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor een prachtig, vroeg exemplaar: een ‘T1’ gesloten bestelwagen. Een waar icoon van een bus, die sterk lijkt op de originele schets voor de Volkswagen-bus van Ben Pon sr.”

De ‘Mooiste Bus’ verkiezing was onderdeel van de Bus Tot Buzz Tour, een tourrit met 75 Volkswagen-bussen van alle generaties, ter ere van de 75e verjaardag van de Volkswagen-bus. Deze Bus tot Buzz Tour gunde deelnemers en publiek ook een blik op de nabije toekomst. De compleet nieuwe, elektrisch aangedreven ID. Buzz nam namelijk als speciale gast deel aan de Tour. Zyciora: “De reacties van veel Volkswagen-fans op het ontwerp van de nieuwe, elektrische ID. Buzz waren ongelooflijk positief. Het verhaal van de Volkswagen-bus gaat dus nog vele jaren vervolgd worden. Ik wil alle deelnemers aan de Bus tot Buzz Tour bedanken voor het delen van hun persoonlijke busverhalen en hun enorme inzet om dit Volkswagen-erfgoed op de weg te houden.” 

En de mooiste bus van Nederland is…

Vroeg in de ochtend verzamelde gisteren een bont gezelschap aan prachtige Volkswagen-bussen en hun eigenaren zich in Leusden. Precies op de plek waar dagelijks nieuwe Volkswagen-bussen vanuit de fabriek hun eerste voet op Nederlandse bodem zetten, kreeg iedere 30 seconden een deelnemer het startsein.

Aansluitend deed de stoet diverse locaties aan die perfect aansloten bij de geschiedenis van de iconische Volkswagen-bus. De sfeer was uitstekend, overal was live-muziek en onderweg trok de parade - met daarin ook de nieuwe elektrische ID. Buzz - veel publiek. Thuisblijvers en deelnemers konden de Tour de hele dag volgen via het speciaal voor dit evenement in het leven geroepen Busradio.

Als onderdeel van de Bus tot Buzz Tour koos een vakjury dus de mooiste bus van Nederland. Winnaar Aart van Geffen was zichtbaar blij en beklom samen met zijn vrouw Ina het podium: “Volkswagen zit in mijn hart. Ik heb heel hard aan deze bus gewerkt en dit is de allermooiste prijs die ik me kan voorstellen. En het leuke is natuurlijk dat dit een échte bedrijfsbus is, zoals Ben Pon hem destijds heeft bedoeld.”

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar de T1 buscombi uit 1963 van Robert Venema en de T1 23 raams Samba uit 1963 van Ronald Posthuma. De deelnemers aan de Bus tot Buzz Tour zelf wezen de publieksprijs toe aan de Volkswagen T1 van Michel Bol.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.