Leusden,
15
november
2016
|
11:23
Europe/Amsterdam

Als Sint zelf mocht kiezen, werd het de Volkswagen T1 kampeerbus van LEGO

  • Legendarische Volkswagen T1 kampeerbus uit 1962 in 1.331 LEGO-steentjes
  • LEGO-‘Bulli’, en nog veel meer leuke Sint-cadeaus te koop via Volkswagen Webshop

LEGO is geweldig speelgoed voor groot en klein. Dat blijkt maar weer eens met de iconische Volkswagen T1 kampeerbus uit 1962 die LEGO steentje voor steentje heeft nagebouwd. De kampeerbus is te koop via de Volkswagen Webshop en staat tijdens en na de feestdagen garant voor optimaal bouwplezier.

De Transporter Typ 1 – ook wel Bulli genoemd – is de iconische bestelwagen met Nederlandse roots die Volkswagen tussen 1950 en 1967 heeft gebouwd. Maar liefst 1,8 miljoen exemplaren liepen in Wolfsburg en Hannover van de band. Op basis van het busje werd vervolgens één van de allereerste campers ter wereld gebouwd en liefhebbers van de ‘Bulli’ kunnen dat nu zelf nog eens overdoen.

Eerbetoon
Een replica van die kampeerbus uit 1962 wordt nu door LEGO uitgebracht. Het is een historisch eerbetoon aan een iconische bestseller van Volkswagen en bestaat uit maar liefst 1.331 onderdeeltjes. De rood-witte spijlbus is volledig toegerust, inclusief keukentje, uitklapbare achterbank, inklapbaar eettafeltje, kast met spiegel en zelfs een schilderijtje. Mooie details zijn ook de uitklapbare ‘split window’ Safari-voorruitjes, portieren die zijn te openen, het klassieke vouwdak met een afdichting van textiel en de luchtroosters aan de achterzijde. Ook de luchtgekoelde viercilinder boxermotor en het authentieke dashboard met de enkele ronde snelheidsmeter zijn zelf in elkaar te zetten.

Ultiem cadeau
De Volkswagen T1 Camper uit 1962 van LEGO is het ultieme cadeau voor Sinterklazen en Kerstmannen en -vrouwen. Het model is via de webshop van Volkswagen verkrijgbaar en kost 99 euro. In de Volkswagen Webshop zijn overigens veel meer leuke cadeaus voor de komende feestdagen te vinden.