01
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

90-jarige vakman symbool voor alle ‘65klussers’ in nederland

 


Aanleiding voor deze bijzondere actie was het 65-jarig jubileum van de ‘Nederlandse’ Volkswagen Transporter: het was immers Ben Pon sr die in 1947 in zijn notitieboekje de eerste schetsen voor dit iconische vervoermiddel maakte. Volkswagen Bedrijfswagens startte half maart van dit jaar, via de website 65jaartransporter.nl een zoektocht naar vakmannen die net als de beroemde VW-bus na hun 65ste  niet van ophouden weten. Met een gloednieuwe Transporter als prijs voor de ultieme 65klusser.


Erkenning

De 90-jarige Henk Kluver werd uiteindelijk door de jury gekozen als ultieme 65klusser. Voor hem kwam de prijs als een enorme verrassing. De fietsenmaker, die naar eigen zeggen al meer dan 75 jaar van zijn hobby zijn werk maakt, kreeg in zijn werkplaats in Varsseveld uit handen van Edward Hoogerland, een 16-jarige fietsenmaker-in-opleiding, de sleutels overhandigd van een nieuwe Volkswagen Transporter waarmee hij nog jaren doorkan. Een zichtbaar ontroerde Henk: “Voor mij is deze prijs een erkenning voor alle oudere werknemers in Nederland.” Het woord pensioen komt in zijn vocabulaire  niet voor: “Wat mij betreft, ga ik nog jaren door!”


Geen vergeten groep

Met meer dan 800 inschrijvingen binnen één maand, én met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar, bleek de nog werkende gemeenschap van 65-plussers groter dan verwacht. Voor Volkswagen Bedrijfswagens staat Henk symbool voor alle 65klussers in Nederland: “We hebben groot respect voor het doorzettingsvermogen waarmee Henk en zijn generatiegenoten  dagelijks hun vakmanschap tonen. Aan hun discipline, werkplezier en inzet kunnen we allemaal een voorbeeld nemen. En de 65klusser is geen vergeten groep, zo hebben we gemerkt: meer dan 135.000 mensen hebben in één maand onze actiewebsite bezocht.”