Leusden,
01
juni
2018
|
16:43
Europe/Amsterdam

100.000ste California rolt van de band in Hannover

100.000ste California rolt van de band

  • Meest succesvolle camper in zijn segment
  • Naar verwachting nieuw productierecord in 2018
Samenvatting

De Volkswagen California is dankzij een unieke combinatie van rijplezier en vrijheid de meest populaire camper in zijn segment. Onlangs vierde de fabriek in Hannover-Limmer een bijzonder productiejubileum: de 100.000ste California kwam er van de band.

De 100.000ste in Hannover gebouwde California is een zeer luxueuze ‘Ocean’-uitvoering 4MOTION met 2.0 TSI (150 kW) en een zeventraps DSG-transmissie. De productiemijlpaal krijgt extra glans doordat de California onlangs is uitgeroepen tot Camper van het Jaar 2018 en omdat hij succesvoller is dan ooit: vorig jaar werd een recordaantal van 15.155 California’s gebouwd. Naar verwachting wordt dat record dit jaar al weer gebroken.

Een succesverhaal

Het succesverhaal van de California begon 30 jaar geleden toen Volkswagen in samenwerking met Westfalia een camper op basis van de derde generatie Transporter ontwikkelde. Deze ging in productie in Rheda-Wiedenbrück. Sinds 2004 vindt de productie plaats in een 13.000 m2 grote productiefaciliteit bij Volkswagen Bedrijfswagens in Hannover-Limme. Vanwege het succes van de California is het personeelsbestand door de jaren gegroeid van 60 tot 300 werknemers. De California wordt in ploegendienst geproduceerd. De basisvoertuigen komen uit de fabriek in Hannover-Stöcken en worden per vrachtwagen naar Limmer gebracht. Hier worden de auto’s onder meer geschikt gemaakt voor het kenmerkende hefdak, dat voor een stahoogte van bijna twee meter zorgt. De afwerking van de California’s is handwerk volgens de wensen van de klant.

Thuisbasis Hannover

In totaal zijn er in 30 jaar tijd meer dan 160.000 California ‘s gebouwd, waarvan dus 100.000 in Hannover-Limmer. Tijdens een feestelijke ceremonie benadrukte de directie van Volkswagens Bedrijfswagens nog eens dat Hannover de thuisbasis blijft van de Transporter en de California.

Voor meer informatie over de Volkswagen California: http://www.volkswagencampers.nl/

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud